20.9 C
Belgrade
21 C
Belgrade
14, avgust, 2022

Poziv kompanijama da pomognu početnicima u biznisu

Privredna komora Srbije pokrenula je uslugu savetovanja početnika u poslovanju i pozvala sve kompanije da se uključe u mentoring mladih preduzetnika i pomognu im u razvoju njihovog biznisa.

Savetodavna usluga je deo Programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja koji sprovode Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima u saradnji sa Fondom za razvoj Srbije, Ministarstvom privrede, PKS, uz stručnu podršku Nemačke razvojne banke (KFW).

Predstavnici kompanija će imati priliku da početnicima u poslovanju omoguće razmenu iskustava i sticanje praktičnog znanja iz delatnosti koju obavljaju u vidu organizovane posete, sastanka ili „jedan na jedan“ mentorskog razgovora, a u skladu sa dogovorom obe strane.

Cilj ovog programa podrške, u kojem kao partnerske banke učestvuju Raiffeisen Banka, UniCredit Banka i Banka Poštanska štedionica, jeste da doprinese stvaranju stimulativnog ambijenta za početnike u poslovanju, unapređenju uslova poslovanja u sektoru MMSP i preduzetništva i otvaranju novih malih i srednjih preduzeća i preduzetničkih radnji, u skladu sa strategijom Vlade Srbije.

Više od 900 početnika u poslovanju završilo je u okviru Programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja, petodnevne obuke za izradu poslovno-investicionog plana koje su pružali treneri iz PKS u 17 regionalnih komora širom zemlje.

Svi polaznici koji su uspešno završili obuku za izradu poslovno-investicionog plana i dobili kreditna sredstva kod partnerskih banaka, ostvarili su pravo na stručnu, besplatnu savetodavnu pomoć i podršku koju pruža PKS.

Program stručne, besplatne savetodavne podrške se, između ostalog, sastoji od povezivanja početnika u poslovanju sa partnerima Programa, predstavnicima privatnog sektora, kao i različitim institucijama i organizacijama.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Patrijarh srpski Porfirije posetio manastir Savinu u Herceg Novom

„Sva je Boka lepa, svaki je kutić njen za divljenje, ali jedno je mesto najlepše, jedno je utočište najsvetije, na jednome negolemom prostoru usredsredio...

Posle Pelosi i američki kongresmeni stižu na Tajvan

Nedugo posle posete predsedavajuće Predstavničkog doma Nensi Pelosi delegacija američkih kongresmena stiže danas u dvodnevnu posetu Tajvanu, saopštio je američki institut na Tajvanu. Kako se...

Kremlj: Rusija spremna na korake za razmenu zatvorenika sa SAD

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da je ruska strana spremna za profesionalni razgovor i konkretne korake za razmenu zatvorenika...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare