19.6 C
Belgrade
19.9 C
Belgrade
31, mart, 2023

Poziv i nova ponuda za premijera: Rekonstrukcija, nova Vlada ili izbori

Glavni odbor Demokratske narodne partije DNP je na današnjoj sednici odlučio da se premijer Zdravko Krivokapić pozove na razgovor.

Razgovor bi se ticao prevazilaženja aktuelne političke krize na relaciji parlamentarna većina – Vlada i da mu se ponudi rekonstrukcija Vlade, u koju bi ušli političari iz stranaka koje podržavaju aktuelnu Vladu, a na čijem čelu bi ostao Krivokapić, prenosi „Pobjeda“.

Na sednici je dogovoreno da, ukoliko premijer odbije takav modalitet, DNP inicira izbor nove Vlade, sastavljene od aktuelne parlamentarne većine i stranaka manjinskih naroda, na čijem čelu ne bi bio Krivokapić.

„Verujući da ovako predloženi modalitet u potpunosti štiti interese građana koji su Koaliciji “Za budućnost Crne Gore” dali podršku, Glavni odbor je zadužio predsednika partije i poslanike DNP-a da i po cenu novih izbora, koje bi pripremila prelazna Vlada, istraju u ovim nastojanjima“, saopšteno je iz DNP-a.

U toj partiji su rekli da je veći broj članova GO DNP iskazao nepodeljene stavove da su DNP i vladajuća koalicija dosad trpeli brojne oblike marginalizacije od strane premijera, koji je ignorisao činjenično stanje da je, upravo zahvaljujući većinskim glasovima Koalicije “Za budućnost Crne Gore”, izabran za predsednika Vlade.

Glavni odbor je na kraju sednice iskazao snažnu podršku daljem radu i aktivnostima predsednika DNP, Milana Kneževića.

Takođe, na današnjoj sednici Predsedništva Demokratske narodne partije, na lično insistiranje Kneževića, održano je tajno glasanje o njegovom poverenju, na kom je dobio apsolutnu podršku svih članova Predsedništva.

 

pobjeda

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Svečani doček Kovačevskog ispred Palate „Srbija“, sastanak sa premijerkom Brnabić

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski boravi u poseti Srbiji. Razgovarao je sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Predsednica Vlade Ana Brnabić upriličila je svečani doček za...

Pravoslavni vernici i SPC danas slave svetog Kirila Jerusalimskog

Pravoslavni vernici i SPC danas slave svetog Kirila Jerusalimskog! Rođen je u Jerusalimu za vreme vladavine Konstantina Velikog, (315-386.) a umro je za vreme...

Kralj Čarls, prvi britanski monarh koji se obratio poslanicima u Bundestagu

Britanski kralj Čarls je danas postao prvi britanski monarh koji se obratio poslanicima u Bundestagu, u Berlinu i skoro ceo taj istorijski govor održao...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare