0.8 C
Belgrade
0.8 C
Belgrade
27, januar, 2022

Posle dvanaest meseci rada vlade Zdravka Krivokapića, većina razočarana i nezadovoljna

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović optužio je premijera Zdravka Krivokapića i njegovu vladu da je minulih dvanaest meseci služila velikosrpskim interesima u Crnoj Gori, ali i geopolitičkim interesima Rusije. U salvi kritika dodao je da je aktuelna izvršna vlast služila i interesima samo jedne verske zajednice u Crnoj Gori, aludirajući na Srpsku pravoslavnu crkvu.

– Ova vlada dovela je u pitanje čak i put prema Evropi smatra Đukanović. Izveštaj Evropske komisije se ne može pročitati drugačije do ovako kako učiteljica reaguje na neposlušnog đaka u prvom razredu osnovne – „u ćošak, okreni se prema zidu i ćuti, do smene“. Ova vlada umesto da služi svojoj, služila je drugoj državi.

U reagovanju predsednik Vlade poručuje Đukanoviću da više nikoga ne može da zaplaši.

– O odlasku u ćošak govori čovek koji je čitav svoj politički život proveo po ćoškovima, iza leđa naroda okružen ćutanjem i zidovima organizovanih kriminalnih grupa. O ćoškovima govori čovek koji je institucije zamenio političkim i kriminalnim ćoškovima. O smeni govori lider partije koju je narod smenio. Đukanoviću, spustite taj vaš nervozno podignuti prst, više vam ne stoji – odgovorio je Krivokapić.

I upravo iz premijerovog kabineta reagovali su na navode DPS da imaju većinu za rušenje Krivokapića i ekspertskih ministara.

– Predsednik DPS-a (na korak do ostavke) nam poručuje kako je vreme ove Vlade vreme propadanja Crne Gore, podsećajući da se u izveštaju EK pominje afera „koverta“, čiji su glavni akteri, kako navode, upravo Đukanović i generalni sekretar njegove službe, bivši gradonačelnik Podgorice – istakli su iz Vlade.

Oni lideru DPS-a savetuju manje selektivnosti i žele mu uspešne „zimske pripreme za ostavku“.

– Ne u Majamiju, ne u Dubaiju, ne na Britanskim devičanskim ostrvima, već u Crnoj Gori – poručili su iz premijerovog kabineta.

Godina rada Vlade naišla je na osudu i parlamentarne većine, čak i liste „Za budućnost Crne Gore“ čiji je bio nosilac na izborima 30. avgusta prošle godine. Najjači konstituent je ponudio platformu dvema drugim koalicijama – Mir je naša nacija i Crno na bijelo, koja se odnosi na formiranje nove Vlade bez aktuelnog premijera i njegovog tima. Konstatuje se da aktuelna Vlada nije napravila diskontinuitet od prethodne koju je vodio Duško Marković u unutrašnjoj i spoljnoj politici kao i borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

AMERIKA: REZULTATI IZOSTALI

SAD očekuju da će crnogorska vlada ispuniti obećanja, data pre više od godinu, da će Crna Gora ostati na evroatlantskom kursu i dati prioritet reformama potrebnim za pristupanje EU.

– Kao i uvek, rezultati govore više od reči. Do danas, iako se ulažu napori, ti konkretni rezultati uglavnom izostaju – saopšteno je iz ambasade povodom godišnjice izbora crnogorske vlade na čijem je čelu Krivokapić.

Izvornovosti

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Marko Kovačević o demontaži Đukanovićevog režima

Niko nije ispoštovao Demokratski front u političkom smislu na pravi način, kazao je gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević za TV Nikšić. - Prvi put kada je...

Ministarka pravde prisustvovala Svetoj liturgiji povodom dana Svetog Save

Ministarka Popović je čestitala dan Svetog Save svim građanima Srbije, a posebno učenicima, studentima, nastavnicima i profesorima, koji na poseban način obeležavaju ovaj praznik. BOGRAD...

“Ako hoćemo da izbegnemo rat…”

Proces pregovora o bezbednosnim garancijama je jedini način da se sadašnja situacija reši, a da biste izbegli rat morate pregovarati, izjavio je danas potpredsednik...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare