32.1 C
Belgrade
32.1 C
Belgrade
3, jul, 2022

Poruka predsednika Vučića: Sloboda Srbije bila i ostaće najveća vrednost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je položio venac na Spomenik junacima sa Košara.

Danas je 23. godišnjica završetka dvomesečne bitke na Košarama i tim povodom predsednik Vučić se oglasio na svom Instagram profilu poručivši da je sloboda Srbije bila i ostaće najveća vrednost.

– Svi bi hteli da mi budemo produžena ruka bilo koga od njih, a ne da imamo svoj stav i politiku. Nikome u svetu ne odgovara da vidi jednu malu zemlju koja vodi svoju politiku, a ne njihovu. Sloboda Srbije je bila i ostaće najveća vrednost za koju se borimo – napisao je Vučić.

Vučić se danas, nakon polaganja venaca, obratio građanima i još jednom se zahvalio junacima sa Košara.

– Posle godina ćutanja, ako ništa, danas barem govorimo o ovome sa ponosom, sećajući se svih stradalih. Hvala vam na svemu što ste učinili za našu Srbiju, za našu otadžbunu. Danas deca u Srbiji znaju za Košare, znaju šta znači štititi svoju zemlju i čini mi se, možda bolje nego mi, razumeju koliko je važno voleti svoju zemlju. Hvala vam što ste voleli svoju zemlju više od svega, i Srbija to neće i ne sme da zaboravi – rekao je predsednik.

Vučić je izjavio da se trudi da svakoga dana pokušava da analizira sve što se zbiva u svetu i da veoma brine jer nije siguran kako mogu stvari da se okončaju u Ukrajini i kakve će to efekte imati na Srbiju, Evropu i ceo svet.

– Srbija je nekako najlakša meta mnogima. Ali na manjem nivou mi moramo da se borimo u skladu sa svojim mogućnostima i moramo da sačuvamo svoju Srbiju. Čini mi se da čak i oni koji ne razumeju našu poziciju, razumeju da nemamo hir, već da tako misle građani Srbije – kaže Vučić.

Ističe da Srbija sedi na jednoj, svojoj stolici, i da je važno da zemlja ide napred, da se nastavljaju započeti radovi.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Srpska lista odgovorila opoziciji: Kosovo i Metohiju su „branili“ tako što su bežali u Rumuniju

Nikada napadi iz Prištine nisu prošli, a da uz njih ne idu napadi kvazi Srba, kvazi patriota i kvazi otadžbinara koji su više od...

Vaterpolisti Srbije pobedili SAD, osvojili peto mesto na Svetskom prvenstvu

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Strahinja Rašović, koji je postigao četiri gola. Tri puta u listu strelaca upisao se Dušan Mandić, a dva...

Predsednik Severne Makedonije: Francuski predlog je prihvatljiv kompromis

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski smatra da bi se prihvatanjem izmenjenog francuskog predloga donela odluka samo o otvaranju pregovora sa EU. Modifikovani francuski predlog je...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare