24.2 C
Belgrade
24.2 C
Belgrade
14, avgust, 2022

Portal Direktno bezobzirno i bez trunke savesti napao Srpsku pravoslavnu crkvu

Portal Direktno koji je pod pokroviteljstvom i sponzorstvom Dragana Đilasa a to su i javno priznali, najprizemnije i nečovečno izvređali Srpsku pravoslavnu crkvu, njene episkope, sveštenstvo i samog patrijarha srpskog Porfirija.

Na pomenutom portalu u rubrici kolumne pod naslovom“ Nešto je bajato u našoj crkvi“ gotovo uličarskim rečnikom, očiglede otuđenosti od vere i pravoslavlja karakterišu našu svetu i sabornu crkvu kao „duhovno bolesnu“, nemoralnu, autističnu sredinu, reakcije crkve karakterišu kao besmislene.

Patrijarha, njegovu svetost gospodina Porfirija nazvali da se nalazi u „sopstvenoj slepoći“!?

Dalje u tekstu pogrdno se odnose prema crkvenoj organizovanosti i hijerarhiji nazivajući našu crkvu nehrišćanskom!?

Da bi bili toliko odsutni od trunke morala potrudili su se i ostali dosledni svetogrđu, nazvavši da naša crkva na svoje vernike „gleda kao na stado“, kao i to da vuče društvo unazad i da je crkva srednjevekovno zdanje koje ne pristaje da prihvati promene.

Ovakvim ostrašćenim i sramnim sadržajem iznetim u javnost zarad bilo kakve dnevne politke ili zarad čitanosti ili po narudzbini, sasvim sigurno je u očima većinske Srbije poziv na budnost i pozornost u odnosu na izvor informacija sa ovog i sličnih medija, kojima je cilj uprljati sve što je od najvećeg značaja za opstanak naroda ne bi li tako lakše sprovodili svoju agendu koja je po svemu sudeći dokrajčiti Srbiju i Srbe na svaki mogući način.

Srpska pravoslavna crkva sa tradicijiom i tajanjem od preko 800 godina sa preko 12 miliona vernika i značajem koji ima u našoj postojanosti i istoriji je znamenje koje se čak ni u neformalnom razgovoru ne uzima bez pažnje, a kamoli ovako ispod časti pisati i klevetati.

Da sve ovo nije nekakav pojedinačni izlet nekog pojedinca i portala, govori i činjenica da upravo poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon objavila na svom tviter nalogu da zapravo Srpska pravoslavna crkva i ne postoji već je to nekakva autonomna eparhija, suprotna od katoličkih!

Ovo se sve dešava u istom danu pa bi na osnovu zdavog razuma i svih okolnosti koje se dešavaju kako u državi i društvu, naša sveta crkva trebalo a verujemo da to i čini uzme u obzir stavove ovakve sadržine kao i mesta odakle dolaze i s tim u vezi se odnositi u skladu sa ogromnim značajem za našu državu, državnost, postojanost, celokupno društvo i svakog pojedinca u konačnom.

U toku velikog šestonedeljnog Božićnog posta uvereni smo da će SPC pravilno odmeriti ovakav način izražavanja upućenih crkvi i da će pronaći meru u koracima i na putu duhovnog očuvanja i jačanje volje pravoslavnih vernika.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Ruske snage: Ukrajinska vojska izvela veliki raketni napad na Herson

Ukrajinska vojska izvela je veliki raketni napad na Herson i predgrađa, rečeno je danas RIA Novostima u pres-službi uprave Hersonske oblasti, koja je pod...

Ukrajina: Eliminisano oko 43.350 ruskih vojnika od početka rata

Prema tvrdnjama ukrajinskog generalštaba, Oružane snage Ukrajine eliminisale su, zaključno sa jučerašnjim danom, oko 43.550 ruskih vojnika. Od početka napada na Ukrajinu, 24. februara, do...

Nastavljaju se pritisci! Kosovska policija uhapsila dvojicu Srba

Dvojica državljana Srbije uhapšena su nakon što su pokušali da ilegalno pređu sa teritorije centralne Srbije na Kosovo, saopštila je Kosovska policija. Policija je saopštila...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare