13.6 C
Belgrade
13.6 C
Belgrade
1, april, 2023

Popust za struju, gas i grejanje

Gradjani koji ispunjavaju uslove od danas mogu da podnesu zahtev za sticanje statusa energetski ugroženog kupca, čime dobijaju pravo na umanjenje računa za struju, gas ili grejanje.

Potrebno je da popune obrazac u odeljenju za socijalna pitanja u svojoj opštini ili gradu, prema mestu prebivališta, odnosno boravišta. Ovo je omogućeno novom uredbom koja je stupila na snagu u subotu. Ministarka energetike Dubravka Đedović istakla je da je broj ljudi koji može da ostvari popust sada povećan sa 68.000 na 190.000, što je gotovo tri puta više.

I građani koji imaju neizmiren dug iz prethodnog perioda mogu da podnesu zahtev za sticanje statusa energetski ugroženog kupca, i to već od januara, ukazala je ministarka. Rok za kandidovanje je do 25. svakog meseca kako bi se ostvario popust u narednom mesecu.

Ona je kao primer navela da tročlana porodica koja prosečno plaća račun za struju 4.700 dinara, ako ostvari status energetski zaštićenog kupca, može da dobije popust od oko 1.500 dinara.

– Četvoročlana porodica koja živi u 55 do 60 kvadrata za grejanje može da ostvari mesečni popust od 2.900 dinara – rekla je ministarka Đedović. – Mislim da su to zaista dobre mere u ovim uslovima energetske krize.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Brnabić: SAD su partner broj jedan za Srbiju na polju informacionih tehnologija

Sjedinjene Američke Ddržave su partner broj jedan za Srbiju na polju razmena usluga što se tiče sektora informacionih i komunikacionih tehnologija, rekla je predsednica...

Đedović: Pripremamo plan prioritetnih investicija u energetici

U toku je priprema plana prioritetnih investicija u energetici, koja će se uskoro naći pred Vladom Srbije, a kroz taj plan biće definisani prioritetni...

Drugi krug predsedničkih izbora u Crnoj Gori održava se 2 aprila

Priča o predsedničkim izborima u Crnoj Gori dobiće epilog 2. aprila. Đukanović je u prvom krugu osvojio 36, a Milatović 29 odsto glasova. Drugi krug predsedničkih izbora...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare