24.8 C
Belgrade
24.8 C
Belgrade
17, avgust, 2022

Politika nije šturo sricanje za i protiv kako bi voleo Dragan Djilas


Dragan Djilas na medijima pod svojom komandom i kontrolom izneo autorski tekst na uvid javnosti u kome sugeriše da bi trebalo svesti politiku na terminologiju za i protiv. To nikad nije bilo moguće niti će biti moguće, čak ni na nivou saveta mesne zajednice se obrazlažu različita pitanja ne dozvolivši da se svede na za i protiv. Toliko je dugo u politici Djilas da ne zna to, medjutim usled očiglednog nedostatka energije i rada, lakše mu je da iz toplog dnevnog boravka izdiktira stavke protiv čega je, nego li da „udje“ medju narod i predstavi sopstvenu političku platformu, da iznese ono za šta se zalaže, program i rešenja.

To mu je neuporedivo teže učiniti iz čitavog niza razloga, medju prvima je treba imati sopstvenu politiku, drugo, treba se obratiti oči u oči narodu kojem je kristalno jasno kakve je posledice trpeo nakon vladavine pomenutog Dragana Djilasa.

Navodivši beskrajan niz nekakvih teza kojima bi poručio narodu da se opredele na izborima, neočekivano istupa i sa primitivim rečnikom, za koji se ne bi trebao naći u izražavanju kod jednog političara koji pretenduje na najviše funkcije, bilo državne bilo one gradske.

Predstavivši naravno kao sve crno i sve loše ono što radi aktuelna vlast, valjda želi da inicira kod nekoga sopstveno „poštenje“, da svede politiku na crno – belo, kao da je to moguće i da igde postoji tako nešto, primenilo bi se u političkom životu, negde! Međutim, to je jednostavno odbrambeni mehanizam, po kom usled sopstvenog manipulativnog pristupa politici, propagandnom zamešateljstvu, rezonuje Dragan, da ne postoji kvalitetniji način da ga iko čuje i poveruje mu, osim što bi uz medijsku mašineriju blatio i ocrnio sve, ali bukvalno sve ono što predstavlja trenutna vlast, naravno oličena u predsedniku države Vučiću, jer da se ne lažemo, to mu je glavni i nedostižni politički oponent.

Da mu nije strano blaćenje Srba i Srbije, ništa novo nije! Uverili smo se prilikom posete Vašingtonu, gde je bez ustručavanja, Srbe sa najosetljivije tačke srpstva, sa Kosova i Metohije, nazvao kriminalcima i neradnicima. Dakle ovo besmisleno nabrajanje za i protiv Draganu je verovatno na pamet palo, uoči referenduma, na kom se jedino inače opredeljuje za i protiv.

Ne bi imalo ikakvog smisla temeljnije analizirati crtice i teze iznete u tom Draganovom autorskom tekstu, jer tu je stvorio tendenciju da obesmisli ozbiljna dršavna i društvena pitanja a to je svakako opasnost pojednostavljivati složene političke i ekonomske procese na amaterski pristup izražavanja za i protiv.

Nećemo pominjati ni to da li su Beogradjani zaboravili vreme jednoumlja u gradu dok je vladao, da li su zaboravili rekonstrukcije raznih ulica i Bulevara..Nećemo ulaziti u razne kapitalne investicije dok je bio gradonačelnik, pa raznih Tašmajdanskih parkova, mostova i podzemnih kontejnera, da li su za ili protiv Srbi sa Kosova i Metohije za Dragana, da li treba zaraditi stotine milione evra dok si na vlasti, da postavimo retoričko pitanje ko je za a ko protiv, uprostili bi kod našeg naroda i sugrađana mišljenje o Draganu koje možda imaju a možda i nemaju.

Ostavljamo na slobodnu volju čitaocima da shvate tendenciju i nameru Dragana, jer pre svega sloboda misljenja je ustavna kategorija, a dodali bi da kod verujućeg naroda još ima i dublji smisao, jer se kaže da Bog je slobodu namenio čoveku!

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Poraz Zvezde u Izraelu posle preokreta

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Makabija iz Haife rezultatom 3:2 (1:2). Tako je prekinut niz od...

Slovenija posle drame bolja od Srbije – blistali Dončić i Jokić

Košarkaši Srbije poraženi su od Slovenije u prijateljskom meču u Ljubljani rezultatom 97:92. Utakmica je rešena u produžetku i posle velike drame u kojoj je...

Predsednik Vučić iz Brisela: Nastavljam da se borim svim snagama za našu zemlju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se nakon niza važnih sastanaka Beogradu i Briselu. - Naporan dan sa mnogo važnih sastanaka u Beogradu, kao i ozbiljnih...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare