28 C
Belgrade
28 C
Belgrade
16, avgust, 2022

Pojačana kontrola saobraćaja: Kamere love i one koji ne vežu pojas

Uprava saobraćajne policije MUP Srbije, u saradnji sa JP „Putevi Srbije“ i Direkcijom za mere i dragocene metale, od danas do 2. avgusta, na teritoriji cele zemlje pojačano će kontrolisati saobraćaj.

Koristiće se prošireni i unapređeni sistem merenja prosečne brzine na svim auto-putevima, uz pomoć kojeg će biti stvoreni uslovi za dodatno unapređenje bezbednosti saobraćaja u Srbiji.

U prvoj fazi ovog projekta, predviđeno je da se prosečna brzina meri na oko 50 deonica širom zemlje. Pored merenja brzine, korišćenjem ovog sistema biće moguće utvrditi da li vozač i putnici u vozilu koriste sigurnosni pojas, kao i da li vozač na nepropisan način koristi mobilni telefon za vreme vožnje.

U poslednjih pet godina, u saobraćajnim nezgodama koje su se događale na auto-putevima, godišnje je u proseku gubilo život 40 učesnika u saobraćaju, a najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda bila je vožnja neprilagođenom brzinom. Uprava saobraćajne policije će i u narednom periodu nastaviti sa kontrolom brzine uz pomoć ručnih radara i presretača, napominje MUP. Oni ističu da se tokom predstojećeg vikenda očekuje pojačana frekvencija saobraćaja zbog smene turista, kao i da je od početka meseca život izgubilo 48 učesnika u saobraćju.

Skreću pažnju da većina poginulih vozača i putnika u vozilu nije koristila sigurnosni pojas, kao i da su tri od četiri poginula vozača motocikla upravljala motociklom bez vozačke dozvole odgovarajuće kategorije. MUP apeluje na sve građane da u narednom periodu povećaju opreznost, te da pokažu potrebnu dozu odgovornosti i da poštujući propise doprinesu poboljšanju stanja bezbednosti saobraćaja na putevima.

Izmene u saobraćaju zbog radova na putevima

Prema informacijama Puteva Srbije, na auto-putu E-75, kod petlje Horgoš-Subotica sever ka Novom Sadu najavljeni su radovi na demontaži i montaži zaštitne ograde u razdelnom pojasu do 19. avgusta.

Zatvorena je preticajna i saobraćaj se odvija voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom.

Na auto-putu E-763, kod petlje Ub – Lajkovac, ka Beogradu biće izvođeni radovi na održavanju kolovoza do 01. novembra.

Zatvoren je izlaz na petlji Ub u smeru ka Beogradu i saobraćaj se odvija dvosmerno u suprotnoj kolovoznoj traci.

Kod petlje Ruma – Jarak (Sremska Mitrovica) izmenjen je režim saobraćaja zbog obezbeđivanja pristupa gradilištu auto-puta Ruma – Šabac, do 02. avgusta uz, po potrebi, naizmenično propuštanje vozila.

Na deonici puta Slovac- Lajkovac, kod Lajkovca planirani su radovi na rehabilitaciji, uz naizmenično propuštanje vozila.

Na deonici Bačka Palanka – Gložan najavljeni su radovi na rekonstrukciji do 30. novembra do 17 časova uz naizmenično propuštanje vozila po deonicama od po 500 metara.

Na deonici puta Žabari – Bošnjak kod Četereža najavljeni su radovi na sanaciji do 31. avgusta uz naizmenično propuštanje vozila, navedeno je u saopštenju Puteva Srbije.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Predsednik Vučić sutra će razgovarati sa ambasadorkom NR Kine Čen Bo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo. Sastanak će biti održan u 09.15 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata...

Rusi odbili prelet britanskog aviona: “To je namerna provokacija”

Velika Britanija je podnela zahtev za prelet izviđačkog aviona preko teritorije Ruske Federacije, a ruske Vazdušno-kosmičke snage su dobile zadatak da spreče narušavanje granice,...

Gutereš se u četvrtak sastaje sa Zelenskim i Erdoganom

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš otputovaće u četvrtak u ukrajinski grad Lavov, gde će se sastati sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i predsednikom Turske...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare