9.6 C
Belgrade
9.3 C
Belgrade
21, mart, 2023

Počinje Apple-ova godišnja WWDC 2021 konferencija – evo šta su noviteti

Danas počinje Apple-ova programerska konferencija WWDC 2021 koja će se ove godine održati virtuelno, a očekujemo da će Apple predstaviti iOS 15, watchOS 8 i još mnogo toga. Evo što bi sve Apple mogao da najavi u događaju koji će tradicionalno pratiti i Tehnopolis.

Novi izveštaj Bloomberga bacio je više svetla na ono što se očekuje od ovogodišnjih ažuriranja softvera. iPadOS 15 će sadržati nove funkcije multitaskinga i podršku za vidžete na početnom ekranu. Navodi se da iOS 15 uključuje strože kontrole privatnosti.

U međuvremenu, čini se da je sam Apple greškom otkrio nove aplikacije koje dolaze u Apple Watch sa watchOS 8, uključujući savete, um i kontakte. Na kraju, Apple je zakazao zaseban Apple Music događaj neposredno nakon početnog izlaganja. Specijalni događaj kompanije Apple Music će se fokusirati na „prostorni“ zvuk.

WWDC je u potpunosti na internetu

Ovo je povratak na uobičajeni dan početka događaja, nakon što je pandemija COVID-19 primorala Apple da odloži WWDC prošle godine do kraja juna. Tako da će se Apple držati svog virtuelnog formata za WWDC 2021.

Ovaj događaj će se emitovati „direktno iz Apple parka“ i biće dostupan za gledanje preko Apple-ove web lokacije, aplikacije Apple Developer, aplikacije Apple TV i YouTube-a. Nakon uvodne reči, Apple će održati godišnju adresu platforme State of Union.

Kao što je postalo uobičajeno tokom prošle godine, uvodna reč WWDC-a biće unapred snimljeni video snimak visoke proizvodne vrednosti, prelepa videografija Apple Parka i nastupi više Appleovih rukovodilaca i inženjera. Pored toga, WWDC 2021 će uključiti i Apple Design Awards – koji će ove godine imati video komponentu.

Konačno, WWDC 2021 će obezbediti preko 200 detaljnih sesija, individualnih laboratorija i još mnogo toga. To će programerima pružiti do sada „neviđen pristup Apple-ovim inženjerima i dizajnerima“, kaže kompanija.

 

9TO5MAC

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Borel: U Ohridu sporazum nije potpisan iz pravnih razloga ali je pravno obavezujuć

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel izjavio je danas da je dogovor Srbije i Kosova, postignut na sastanku u Ohridu,...

SAD u izveštaju o ljudskim pravima navode korupciju u vladi Srbije i neslobodne medije

U Srbiji su zabeležena značajna kršenja ljudskih prava na koje upućuju navodi o ozbiljnoj korupciji u vladi i problemi sa nezavisnošću pravosuđa, navedeno je...

Evropska komisija predložila produženje mera za obuzdavanje potražnje za gasom

BRISEL - Evropska komisija predložila je danas da se na još godinu dana produže mere za obuzdavanje potražnje za gasom, s ciljem da se...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare