36.2 C
Belgrade
36.2 C
Belgrade
1, jul, 2022

Počela trodnevna poseta učenika sa Kosova i Metohije Sremskoj Mitrovici

Devetnaestoro učenika Osnovne škole „Kralj Milutin“ iz Kosovske Gračanice doputovalo je u trodnevnu posetu učenicima OŠ „Boško Palkovljević Pinki“ iz Sremske Mitrovice.

Oni će tokom boravka u Sremu, zajedno sa nastavnicima, upoznati kulturne znamenitosti ovoga grada, u kojem, kako kažu, gostuju prvi put.

– Ovo je lepa prilika da drugari upoznaju našu školu, grad, jedni druge i da se sprijatelje sa svojim vršnjacima. Sa druge strane, naši učenici će saznati sve o uslovima života i školovanja dece u našoj južnoj pokrajini – rekao je na dočeku Igor Došen, direktor OŠ „Boško Palkovljević Pinki“, i izrazio nadu da ova poseta neće biti njihovo poslednje druženje.

Ovo je samo jedna u nizu akcija koje su deo saradnje dve škole, do sada su više puta organizovali prikupljanje i slanje paketa i poklona deci na KiM, a poslali su im i razglednice sa motivima grada.

– Zahvaljujući mojoj ćerki i Humanitarnoj organizaciji „Svi za Kosmet“ sa kojom sam sarađivala oko sedam godina, krenula sam na Kosovo i tamo upoznala decu iz OŠ „Kralj Milutin“, koja su izrazila želju da dođu kod nas u Srem – priča učiteljica Snežana Sladojević, inicijator ove posete, dodajući da su osmislili lep program za učenike iz Kosovske Gračanice tokom druženja.

„Pinkijevci“ će svojim vršnjacima pokazati znamenitosti kao što su Muzej Srema, Carska palata, Žitni trg, kao i ustanove kulture u kojima će se gosti upoznati sa istorijom Sremske Mitrovice.

Čim su pristigli, učenici sa KiM obradovali su se prilici da upoznaju svoje drugare koji su im poslali razglednice i pozvali ih u goste.

– Bila sam mnogo uzbuđena i jedva sam čekala da dođem – rekla je Natalija Bogdanović, učenica trećeg razreda gračaničke škole.

Kroz saradnju ove dve škole stvorilo se prijateljstvo ne samo između učenika već i nastavnika, koji su rado dopratili svoje đake u Sremsku Mitrovicu.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Velikan narodne muzike Zoran Kalezić predstavio novi album „Spomenar“ sa 15 pesama

Jedan od najboljih pevača narodne muzike, veliki i jedinstveni Zoran Kalezić (72), predstavio je u prodavnici "Jugoton Kroacija rekords" u Beogradu, novi studijski album...

Mađarska jača odbranu, Orban: Čini se da je rat daleko, ali situacija može da se promeni

Mađarska će ubrzati razvoj programa odbrane, rekao je danas premijer Viktor Orban. – Moramo radikalno da povećamo svoje odbrambene sposobnosti – izjavio je Orban i...

Bugarska: Proteruju 70 ruskih diplomata – moraju da napuste zemlju 3. jula

Bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je notu ruske ambasade u kojoj se traži od bugarskog Ministarstva spoljnih poslova da poništi odluku o proterivanju 70...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare