24.2 C
Belgrade
24.2 C
Belgrade
14, avgust, 2022

Pobednici pobedjuju, ne šetaju

„Pobednička šetnja“, naime, tako je nazvano skupljanje opozicionara danas u Beogradu, što na nas je navelo na promisao o nazivu i činu istog. Naime, ovo je u stratu oprečna teza ako je reč o političkoj konotaciji. Šetnja i rezultati rada su oprečni u startu, jer je rezultat nešto što legitimiše učesnika na javnoj političkoj sceni. A opozicija je naklonjenija neradu, spavanju, dokoličarenju, sa završnom šetnjom u odnosu na rad i doprinos državi i društvu.

Naprosto ako misle opozicionari i njihovi predstavnici da su abolirani od odgovornog i savesnog ponašanja pred gradjanima, već tu kvalifikaciju prebacuju isključivo na vlast, svaki čovek koji rasudjuje zna da predstavljanjem u javnosti naročito ako je reč o političarima koji se bore za neku od odgovornih funkcija, deli odgovornost kako za svoj rad tako i za svoje predstavljanje u javnosti.

Pobednička u političkom životu može biti jedino i isključivo borba i odgovornost prema narodu i gradjanima Srbije, nikako u konotaciji šetnje, odmaranja, tvitovanja, pričanja praznih priča.

Ono što je sve samo ne pobedničko, a što se moglo čuti od glasnogovrnika i predvodnika šetnje, je teza i poruka gradjanima i biračima da se oni zajedno oslobode od „tamničara“.

Takvi i slični izrazi upućeni javno od strane onih koji bi trebalo predstavljati narod u celini za šta se zalažu, kakvu poruku šalju većinskoj i daleko brojnijoj Srbiji!? Lica koja nemaju gotovo nikakvu pogršku u javnosti, pogotovo ne na svoje ime, nonšalantno nazivaju normalnu i pristojnu većinsku Srbiju koja je za rad i prosperitet, tamničarima.Gubitnička je ta šetnja ako se takve otrovne poruke odašilju sa nje.

Lepo je družiti se, izaći na korzo, u tome ničeg lošeg nema, medjutim, ukoliko se političar, a pride aplicirate na visoke javne fukcije, u najmanju ruku bi svi zajedno doslovno slati poruke snage zajedništva i jedinstva, a ovakvim suprotstavljenim izjavama prema narodu u većini, onom kome je upućena ovakva parola može samo uzvratno da poruči, da ruku pod ruku u šetnju i razbibrigu jeste, za državničku politiku niste.

U politici, pobednički je samo onaj pristup koji uključuje neprestani rad, marljivost, posvećenost, viziju boljeg životnog standarda, izgradnju, odgovornost, etiku poštovanja i birača i koji te podržavaju i koji to ne čine, rad na sabornosti i jedinstvu, jačanje integriteta i suvereniteta zemlje, to je izmedju ostalog ono za šta se koristi termin pobednički. Dok opozicionari, deo njih, radije je navikao da šeta, ispija kafe, tvituje, vredja, ponižava radni i marljivi narod, koji nema vremena za dangubu već je usresredjen na napredak iz dana u dan, kako lični tako i opšte društveni.

Šetnja u političkom kontekstu znači jedino, da postoji odsustvo ideja, plana, programa, rezultata, energije koja pokreće rad i označava nedostatak suštinske volje za posvećenost unapredjenju života gradjana i naroda. Nasuprot tome predsednik Vučić s pravom može pobedničkim nazvati sva svoja ostvarenja, koja nikako nisu plod šetnje i rekreacije, već mukotrpnog, predanog i neprestanog rada i borbe, izgaranja konstantna kojim se odlikuje, svest o odgovrnosti i spremnost za svaki izazov koji se nadje na putu naše države.

Pobednici rade svakog dana i u medjuvremenu već po automatizmu razmišljaju o radu koji ih tek očekuje i borbi neprestanoj u funkciji odgovornosti prema svakom čoveku bez izuzetka u našoj zemlji Srbiji.

Što naš narod kaže njiva hoće motiku, odnosno, rad je neophodan, a u šetnji nema i nikada neće ni biti doprinosa.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Ruske snage: Ukrajinska vojska izvela veliki raketni napad na Herson

Ukrajinska vojska izvela je veliki raketni napad na Herson i predgrađa, rečeno je danas RIA Novostima u pres-službi uprave Hersonske oblasti, koja je pod...

Ukrajina: Eliminisano oko 43.350 ruskih vojnika od početka rata

Prema tvrdnjama ukrajinskog generalštaba, Oružane snage Ukrajine eliminisale su, zaključno sa jučerašnjim danom, oko 43.550 ruskih vojnika. Od početka napada na Ukrajinu, 24. februara, do...

Nastavljaju se pritisci! Kosovska policija uhapsila dvojicu Srba

Dvojica državljana Srbije uhapšena su nakon što su pokušali da ilegalno pređu sa teritorije centralne Srbije na Kosovo, saopštila je Kosovska policija. Policija je saopštila...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare