19.8 C
Belgrade
19.8 C
Belgrade
23, mart, 2023

„Pitajte Bajdena, ja ne znam“

Predsednik Rusije Putin rekao je da on i američki predsednik Bajden na predstojećem samitu treba da pokušaju da pronađu put za normalizaciju odnosa.

„Razmotrićemo pitanja bilateralnih odnosa, polazim od toga da moramo da pokušamo da pronađemo način za normalizaciju odnosa. Oni su sada na izuzetno niskom nivou. Svi to odlično znamo“, rekao je Putin na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, preneo je Sputnjik.

On je dodao da će s Bajdenom razgovarati i o strateškoj stabilnosti, razoružavanju, borbi protiv koronavirusa, rešavanju konflikata i ekologiji.

„Razgovaraćemo o strateškoj stabilnosti, rešavanju međunarodnih sukoba u žarištima, razgovaraćemo o razoružavanju, borbi protiv terorizma, nadam se. O pandemiji, ekološkim pitanjima. Eto to je agenda“, rekao je Putin.

Amerika hoće da zaustavi razvoj Rusije

Putin je, takođe, rekao da Rusija nema nesuglasice sa Amerikom, već Amerika jednostavno želi da zaustavi razvoj Rusije.

„Nemamo nesuglasice sa Amerikom. Oni imaju samo jedno razmimoilaženje – žele da zaustave naš razvoj, govore o tome otvoreno. Sve ostalo se izvodi iz tog stava: i ograničenja u oblasti ekonomije i pokušaji da se utiče na unutarpolitičke procese u našoj zemlji, uz oslanjanje na one snage koje oni smatraju svojim unutar Rusije. O tome se radi“, objasnio je Putin.

Dodao je i da Rusija sama nikakve sankcije protiv drugih zemalja na uvodi, već jednostavno pokušava da odgovori tako da „ne puca sebi u nogu“.

Upitan da li se posle samita mogu očekivati nove sankcije protiv Rusije, on je odgovorio:

„To pitajte Bajdena, ja ne znam.“

„Mi ne uvodimo nikakve sankcije, nego odgovaramo na određeni način tamo gde smatramo da je moguće a da sebi ne nanesemo štetu, da ne pucamo sebi u nogu. Zašto američki partneri rade to što rade zagonetka je i dan-danas“, rekao je on.

Putin je dodao i da su odnosi Rusije i Amerike u velikoj meri taoci unutrašnje politike u Americi i izrazio je nadu da će se to jednom završiti.

 

sputnjik

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Počeli zvanični razgovori misije MMF sa delegacijom Srbije

BEOGRAD - Plenarnim sastankom koji je danas održan u Narodnoj banci Srbije, počeli su zvanični razgovori predstavnika Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda. Delegaciju Srbije...

Gornji Milanovac: Selo Leušići dobilo punjač električnih automobila

Gornjomilanovačko selo Leušići stalo je uz rame sa modernim gradovima, jer je ovo selo koje broji nešto više od 120 stanovnika dobilo punjač za...

General- major Daniel Lasica načelnik uprave za planove, politiku, strategiju i sposobnosti Evropske komande SAD, posetio je ove nedelje Beograd

General- major Daniel Lasica načelnik uprave za planove, politiku, strategiju i sposobnosti Evropske komande SAD, posetio je ove nedelje Beograd kako bi ponovo potvrdio...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare