20.4 C
Belgrade
20.4 C
Belgrade
9, avgust, 2022

Petković: Policija zadržala vozila hitne pomoći na prelazu Merdare

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je kosovska policije zadržala dva vozila hitne pomoći iz srpskih sredina na prelazu Merdare, „pod izgovorom da poseduju dokumenta srpskih institucija, koje nazivaju ‘paralelnim institucijama'“.

„Srpske institucije na Kosovu i Metohiji su legalne institucije u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije i nikada ne mogu biti paralelne. To je realnost koju (premijer Kosova) Aljbin Kurti želi da nasilno ukine i zato mu je meta sve što je srpsko“, naveo je Petković u saopštenju.

Prvo je na Merdaru zadržan sanitet iz Štrpca koji je jutros krenuo da preuzme teško obolelog pacijenta S.S. (71), koji je operisan u Nišu, a zatim je zadržano i vozilo iz Lipljana koje je prevozilo nepokretnog pacijenta M.M. (77), koji je upućen na zdravstvenu intervenciju u Beograd.

Iako su oba vozila imala sve uredne papire, zavodni pečat i broj, policija na Merdaru je tvrdila da takvi dokumenti nisu validni i da sledeći put vozila neće moći da prodju, objasnio je Petković u saopštenju.

On je pozvao medjunarodne predstavnike da reaguju na to, kako je Petković istakao, „anticivilizacijsko i nehumano postupanje vlasti Privremenih inatitucija u Prištini“.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Srbija na Evropskom prvenstvu bez Miloša Teodosića

Košarkaška reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu, kao i prethodno na utakmicama kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Grčke i Turske, igraće bez dugogodišnjeg kapitena Miloša...

Poljska ministarka za klimu: Nećemo deliti gas s drugim zemljama Evropske unije

Evropska komisija neće moći da natera Poljsku da se povinuje novom planu EU za smanjenje potrošnje gasa, niti će Poljska deliti svoje rezerve gasa...

Američki Senat usvojio zakon o borbi protiv klimatskih promena

Demokrate u Senatu uspele su da prevaziđu protivljenje jedinstvenih republikanaca i usvoje važan zakon o borbi protiv klimatskih promena, smanjenju troškova zdravstvene zaštite i...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare