28 C
Belgrade
28 C
Belgrade
16, avgust, 2022

Petković na vanrednoj konferenciji o hapšenju Srbina na Kosmetu

Aljbin Kurti lično je naredio hapšenje Dejana Spahića, vozača srpskog saniteta, kaže direktor Kancelarije za KiM.

Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije održava vanrednu konferenciju povodom novonastale situacije na KiM, gde su pripadnici ROSU uhapsili Srbina u blizini Rudara, koji je prevozio lekove i sanitetski materijal.

– Aljbin Kurti lično je naredio hapšenje Dejana Spahića, vozača srpskog saniteta, zbog čega će biti podneta krivična prijava protiv Kurtija. Kreće sa najnovijim i najtežim provokacijama. ROSU je zaustavilo sanitetsko vozilo koje je vozio Spahić i do zuba naoružani policajci su ga kidnapovali, a jedan pripadnik je seo za volan sanitetskog vozila i svi su otišli na jug u nepoznatom pravcu. Razlog je to što je Spahić prevozio lekove iz Leposavića ka Kosovskoj Mitrovici. Kurti udara na pacijente i bolesnike u teškom stanju, koji čekaju na lekove rekao je Petković na početku obraćanja.

-Očigledno posle tablica, na red solaze zdravstvene institucije. Više niko ne zna šta je sledeći potez Kurtija i šta je u njegovoj glavi. Ja sam o ovom skandaloznom događaju obavestio i Lajčaka i rekao da na ovaj način Kurti gazi sporazume i mir iako je on dao obećanje da više neće sprovoditi nikakv eakcije.

-Priština zabranjuje više od godinu dana da dovozimo lekove, što je skandal bez presedana, rekao je Petković vidno uzmnemiren.

Petković priložio sliku lekova koji su se nalazili u napadnutom sanitetskom vozilu, kada je uhapšen Spahić.

– I ono malo lekova što imamo, oni otimaju i hapse vozače, šaljući poruku da Srbima nema mesta za život na KiM.

Da Kurti ne želi mir pokazatelj je i današnji događaj koji je uznemirio naš narod.

Podsetimo, pripadnici specijalne policijske jedinice Rosu, naoružani dugim cevima, uhapsili su Srbina u blizini mesta Rudare, kraj Zvečana, gde je u nedelju uveče bio blokiran put.

Reč je o čoveku koji prevozi lekove i sanitetski materijal za bolničku apoteku, zaustavljen je dok je vozio kola i uhapšen bez objašnjenja.

Takođe, kako se nezvanično saznaje, policija je oduzela i vozilo sa lekovima.

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Predsednik Vučić sutra će razgovarati sa ambasadorkom NR Kine Čen Bo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo. Sastanak će biti održan u 09.15 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata...

Rusi odbili prelet britanskog aviona: “To je namerna provokacija”

Velika Britanija je podnela zahtev za prelet izviđačkog aviona preko teritorije Ruske Federacije, a ruske Vazdušno-kosmičke snage su dobile zadatak da spreče narušavanje granice,...

Gutereš se u četvrtak sastaje sa Zelenskim i Erdoganom

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš otputovaće u četvrtak u ukrajinski grad Lavov, gde će se sastati sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i predsednikom Turske...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare