6 C
Belgrade
6 C
Belgrade
3, decembar, 2022

Petković: Dogovor o tablicama znači da nema Kurtijeve kaznene politike

Dogovor Beograda i Prištine o registarskim tablicama koji je postignut u Briselu znači da nema nikakve kaznene politike premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija prema Srbima koji voze automobile sa KM tablicama, kao i da je Kurti prihvatio sve ono što je prethodnih dana odbijao, rekao je sinoć za Tanjug direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

„Ovim dogovorom od danas od osam časova nema nikakvih kazni od 150 evra koje je planirao Aljbin Kurti i nema nikakve kaznene politike u svim ostalim fazama koje su bile deo odluke Aljbina Kurtija u vezi sa procesom preregistracije. Ovim dogovorom sačuvali smo mir i uspeli da sačuvamo naš narod na severu KiM“, rekao je Petković.

Panika u Prištini, „Koha“ lažirala moju izjavu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je putem Tvitera da je u Prištini nastala panika zbog dogovora oko registarskih tablica.

„Panika u Prištini zbog dogovora! „Koha“ je objavila tekst u kojem je lažirala moju izjavu. Bukvalno više rečenica je potpuno izmišljeno! Informacionim ratom, Priština pokušava da sakrije rezultate dogovora o tablicama. Sacuvali smo KM tablice“, istakao je Petković.

SAD pozdravljaju dogovor Beograda i Prištine oko tablica

Portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs izjavio je da SAD pozdravljaju dogovor koji je postignut između Beograda i Prištine oko registarskih tablica, što su „mere kojima će se izbeći dalja eskalacija tenzija“.

„Pohvaljujemo sporazum dve zemlje kojim će se u potpunosti i hitno normalizovati odnosi pod okriljem dijaloga Evropske unije. Podržavamo dijalog EU kao najbolji put kojim će Srbija i Kosovo imati evropsku budućnost“, naveo je portparol Stejt departmenta

Kako je rekao Petković, dogovor između ostalog znači da će svi vlasnici automobila koji poseduju KM tablice moći normalno da registruju svoja vozila i produže njihovo važenje.

Izvortanjug

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Asanž podneo žalbu Evropskom sudu za ljudska prava protiv ekstradicije

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž, koji se bori protiv ekstradicije iz Velike Britanije u SAD, podneo je žalbu Evropskom sudu za ljudska prava (ECHR), potvrđeno...

Moskva: Izbio požar na posedu fabrike za preradu mesa Mikojan

Veliki požar izbio je na posedu fabrike za preradu mesa Mikojan u Moskvi, saopštila je pres služba ruskog Ministarstva za vanredne situacije. "Kada su prve...

Ukrajina: Cenu ruske sirove nafte treba ograničiti na 30 dolara po barelu

Ograničenje cene ruske sirove nafte transportovane morem koje su u petak odobrile EU, Grupa sedam najrazvijenijih zemalja (G7) i Australija, trebalo bi bude spušteno...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare