0.8 C
Belgrade
0.8 C
Belgrade
27, januar, 2022

Pet manira dama sa BRITANSKOG DVORA koji će učiniti da odajete utisak da ste „plave krvi“

Ovi trikovi učiniće da ostavite snažan prvi utisak pri prvom susretu.

Da li ste znali da su se zbog vojvotkinje Kejt Midlton, a potom i dolakom Megan Markl na britanski dvor, širom Velike Britanije počele da se otvaraju škole i kursevi lepog, damskog ponašanja koje uče žene da se ponašaju kao da su „plave krvi“?

Ako držite šoljicu kafe, kažiprst treba biti provučen kroz ručkicu…

Otkrivamo vam pet saveta koji će učiniti da zadivite sve prisutne već na prvom sastanku, prvom susretu sa poslovnim partnerima, na prvoj večeri sa partnerovom porodicom…

Tri zalogaja, pa pauza

Vojvotkinje uvek odlažu pribor nakon 3 do 4 zalogaja. Više zalogaja za redom kod njih ne dolazi u obzir.

Pravilno držanje šoljice

Vojvotkinje drže šoljicu za kafu i čaj na poseban način. Šoljica za čaj se drži tako što se palac i kažiprst spajaju kroz otvor ručke, dok srednjim prstom pridržavaju šalicu na samom kraju ručke. Ako držite šoljicu kafe, kažiprst treba biti provučen kroz ručkicu.

Poštovanje gostiju
Kada žene plave krvi dočekuju goste, sve je unapred spremno kako gosti ne bi čekali. Sto treba da bude dekorisan na vreme, a jela pripremljena i smeštena na mesto gde će svežina i toplota biti održavana do konzumacije.

Damsko sedenje

Kada prekrstite noge, ona koja je odozgo ne sme visiti u vazduhu, već biti pripijena sa nogom ispod. Damama iz kraljevske porodice zabranjeno je sediti opruženih nogu koje su prekrštene jedna preko druge.

Žene sa britanskog dvora preferiraju dve glavne poze. Poza ukoso podrazumeva da treba sedeti uspravnih leđa, bez oslanjanja na naslon stolice, brada je paralelna sa podom, noge skupljene u kolenima i zglobovima i “nakošene” u jednu stranu. Druga poza su prekršteni članci, kada jednu nogu stavite iza druge i lagano savjete kolena. Ova poza je sjajna i jer čini da vam noge izgledaju duže!

Damsko držanje torbice

Iako su uglavnom minijaturne, vojvotkinje svoje pismo torbice drže sa obe ruke na zvaničnim događajima. Samo ukoliko je neophodno da se rukuju, tada će torbicu prebaciti u jednu ruku. Ako treba da sednu, vojvotkinja neće staviti torbicu na sto ili pod, već će je smestiti između leđa i naslona stolice. U vrlo retkim slučajevima, dame plave krvi drže torbicu na krilu. Držanje torbice mišićem nadlaktice je strogo zabranjeno.

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Marko Kovačević o demontaži Đukanovićevog režima

Niko nije ispoštovao Demokratski front u političkom smislu na pravi način, kazao je gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević za TV Nikšić. - Prvi put kada je...

Ministarka pravde prisustvovala Svetoj liturgiji povodom dana Svetog Save

Ministarka Popović je čestitala dan Svetog Save svim građanima Srbije, a posebno učenicima, studentima, nastavnicima i profesorima, koji na poseban način obeležavaju ovaj praznik. BOGRAD...

“Ako hoćemo da izbegnemo rat…”

Proces pregovora o bezbednosnim garancijama je jedini način da se sadašnja situacija reši, a da biste izbegli rat morate pregovarati, izjavio je danas potpredsednik...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare