11.6 C
Belgrade
12.1 C
Belgrade
20, mart, 2023

Pelosi pozvala na američki bojkot ZOI u Kini 2022

Da šefovi država dolaze u Kinu dok je genocid u toku, zaista se postavlja pitanje kakav moralni autoritet bi imali kad bi ponovno govorili o ljudskim pravima bilo gdje na svetu, rekla je Pelosi.

Predsednica američkog Zastupničkog doma SAD-a Nancy Pelosi pozvala je u utorak na američki diplomatski bojkot Zimskih olimpijskih igara 2022. u Pekingu, kritikujući Kinu zbog kršenja ljudskih prava, prenosi Hina.

foto:reuters

Ocijenila je i da će svetski čelnici koji će prisustvovati na igrama izgubiti svoj moralni autoritet.

„Da šefovi država dolaze u Kinu dok je genocid u toku, zaista se postavlja pitanje kakav moralni autorite bi imali kad bi ponovo govorili o ljudskim pravima bilo gde u svetu“.

Nezavisno poverenstvo Ujedinjenih nacija izvestilo je 2018. o najmanje milion Ujgura i drugih muslimana koji se nalaze u kampovima u kineskoj regiji Ksinjiang.

Kritika ambasadora Kine u SAD-u

Peking ih opisuje kao centre za stručno osposobljavanje za suzbijanje ekstremizma i snažno odbacuje optužbe za zlostavljanje i genocid.

Glasnogovornik kineske ambasade Liu Pengyu izjavio je Rojtersu da su američki pokušaji mešanja u kineske unutrašnje poslove oko Olimpijskih igara osuđeni na neuspeh.

“Pitam se zbog čega neki američki političari misle da zapravo imaju takozvani moralni autoritet? Što se tiče pitanja ljudskih prava oni nisu u poziciji, ni hstorijski ni trenutno, da daju bezobzirnu kritiku protiv Kine”, rekao je Liu.

izvor:agencije

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Putevi Srbije: Moguća magla na pojedinim deonicama, neophodan oprez u vožnji

BEOGRAD - Postoji mogućnost pojave magle na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na putnim objektima preko...

Predsednik Bajden razgovarao telefonom sa Benjaminom Netanijahuom

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas u telefonskom razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom da su demokratska društva ojačana istinskim kontrolnim mehanizmima, kao...

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave svetih sedam sveštenomučenika Hersonskih

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave svetih sedam sveštenomučenika Hersonskih, a oni su Vasilije, Jefrem, Evgenije, Elpidije, Agatodor, Eterije i Kapiton. Svi oni su bili...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare