28 C
Belgrade
28 C
Belgrade
16, avgust, 2022

Pedro Sančez: Španija će uvek biti uz Srbiju po pitanju Kosova

Španski premijer Pedro Sančez poručio je večeras, nakon sastanka sa predsednikom Vučićem da Španija podržava Srbiju kada je reč o pitanju Kosova, i da će biti uvek uz nju u odbrani principa međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta i suvreniteata, za koji se zalažu obe države.

Sančez je uz to dodao daSrbija treba da postane punopravna članica EU i da će Španija uvek biti uz nju naputu evropskih integracija.

Podrška Španije Srbiji za punopravno članstvo u EU

Premijer Španije Pedro Sančez naveo je večeras da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću preneo podršku Španije za punopravno članstvo Srbije u EU .

„Rat je pokrenuo razmišljanje o tome šta je Evropa i ko smo mi Evropljani. Ne možemo zaboraviti Zapadni Balkan. Danas sam preneo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću podršku Španije Srbiji da postane punopravna članica EU. Sad je trenutak“, napisao je španski premijer na svom Tviter nalogu posle sastanka sa predsednikom Vučićem.

Španski premijer Pedro Sančez je naglasio da Španija podržava Srbiju kada je reč o pitanju Kosova i poručio da će Španija uvek biti uz Srbiju u odbrani tih principa.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Predsednik Vučić sutra će razgovarati sa ambasadorkom NR Kine Čen Bo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo. Sastanak će biti održan u 09.15 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata...

Rusi odbili prelet britanskog aviona: “To je namerna provokacija”

Velika Britanija je podnela zahtev za prelet izviđačkog aviona preko teritorije Ruske Federacije, a ruske Vazdušno-kosmičke snage su dobile zadatak da spreče narušavanje granice,...

Gutereš se u četvrtak sastaje sa Zelenskim i Erdoganom

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš otputovaće u četvrtak u ukrajinski grad Lavov, gde će se sastati sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i predsednikom Turske...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare