7.1 C
Belgrade
7.1 C
Belgrade
30, mart, 2023

Patrijarh srpski Porfirije uručio stipendije učenicima i studentima iz višedetnih porodica

Danas, 28. decembra 2022. godine, Prestona dvorana Patrijaršijskog dvora u Beogradu je bila u znaku osmeha i mladosti učenika i studenata, stipendista Zadužbine Sime A. Igumanova.

Na svečanosti priređenoj u čast stipendista i dobrotvora, gospode Dragana i Milovana Popovića, stipendije i prigodne darove deci je uručio Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije, glavni staratelj Zadužbine Sime A. Igumanova.

„Radosni smo kad god dolaze ljudi u Patrijaršiju, a posebno smo radosni kad dolaze mladi, deca koja su vredna, koja se trude, deca koja daju dobre rezultate u školama, a još pri tom deca iz mnogodetnih porodica“, poručio je prisutnima patrijarh Porfirije.

Na Patrijarhove reči protkane radošću zbog mogućnosti da se pomogne mnogodetnim porodicama, dobrotvor g. Milovan Popović je rekao šta je njegovog oca Dragana i njega motivisalo da budu nosioci ove bogougodne pomoći: „Videvši da mnoge porodice prolaze kroz teške životne priče, osetili smo potrebu da se uključimo u projekat i pomognemo deci i njihovim porodicama“.

Zadužbina Sime Igumanova je 26. septembra 2022. godine objavila konkurs za dodelu trinaest godišnjih stipendija. Pravo učešća su imali su učenici i studenti iz porodica sa četvoro i više dece sa područja Republike Srbije. U konkursnoj komisiji su bili: prof. dr Jovan Radić, g. Milovan Popović i jerej Branislav Jocić. Komisija je utvrdila da je od ukupno sedamdeset devet pristiglih molbi, dvadeset tri ne sadrže kompletnu dokumentaciju. Stipendije je dobilo trinaest đaka i studenata iz svih delova Srbije. Iznos godišnje stipendije je 180.000,00 dinara.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u krcatom Pioniru Valensiju – 92:73 u okviru 31. kola Evrolige

  Ekipa Duška Ivanovića je dobro otvorila utakmicu. Poenima Kampaca i Martina povela je na startu 4:0. Odgovorili su gosti, stigli do izjednačenja a onda...

Obradović: Barselona je zaslužila pobedu, kvalitetniji su tim

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je večeras da je Barselona zasluženo pobedila "crno-bele" u meču 31. kola Evrolige. Barselona je pobedila Partizan u...

HEMOFARM- pouzdan partner zdravstvenog sistema Srbije

Kompanija Hemofarm, lider na farmaceutskom tržištu Srbije i regiona, obeležila je petu godišnjicu inovativnog leka Corpos, namenjenog obolelima od multiple skleroze. U želji da...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare