18.8 C
Belgrade
18.8 C
Belgrade
6, jul, 2022

Palmer: Nema vremenskog roka za sporazum Beograda i Prištine

BEOGRAD – Nema vremenskog roka do kada bi sporazum Beograda i Prištine trebalo da bude potpisan, rekao je za Tanjug zamenik pomoćnika sekretara SAD i specijalni predstavnik za Balkan Metju Palmer i dodao da je zadovoljan što su se obe strane složile da se dijalog nastavi.

„SAD podržava dijalog, nije strana u tom procesu, ali postoje brojna teška pitanja kroz koja će se proći u dijalogu. Ubeđen sam da će obe strane u dobrom duhu raditi da identifikuju probleme, i da se stvari pomere sa mrtve tačke“, rekao je Palmer.

Palmer: Radujem se pečenju kod tašte

Zamenik pomoćnika sekretara SAD i specijalni predstavnik za Balkan Metju Palmer izjavio je danas za Tanjug da će u subotu imati još nekoliko sastanaka u Beogradu, a da u nedelju leti za SAD.

„Imaću sutra ujutru još nekoliko sastanaka i popodne ručak sa taštom, gde se nadam pečenju i dugačkom srpskom ručku. U nedelju letim za SAD. Beograd je jedan od mojih omiljenih gradova u Evropi i atmosfrea mi izgleda veoma životna. Grad mi izgleda veoma pozitivno“, istakao je Palmer.

Palmer: SAD traži od PR da poštuje vladavinu prava

Za SAD i EU veoma je važno da se interesi Srpske pravoslavne crkve na KiM zaštite, a pre svega imovina, kaže za Tanjug zamenik pomoćnika sekretara i specijalni predstavnik za Balkan Metju Palmer.

Na naše pitanje da li je patrijarhu Porfiriju dao garancije da će srpsko kulturno nasleđe na KiM biti zaštićeno, Palmer kaže da je prvi put posle dužeg vremena posetio manastir Visoki Dečani i da je na svim sastancima koje je imao u Prištini istakao očekivanja SAD da će se vlasti u Prištini rukovoditi vladavinom prava, registrovati imovinu crkve kroz proces u katastru i obezbediti da manastiri imaju uredno potraživanje na parcele koje su njihova imovina.

Deo opozicije na zatvorenom sastanku sa Palmerom

Specijalni izaslaniki Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metju Palmer razgovarao je danas sa predstavnicima jednog dela opozicije na sastanku koji je bio zatvorenog tipa, potvrdili su Pokret „Ne davimo Beograd“ i PSG.

Predstavnik „Ne davimo Bbeograd“ Dobrica Veselinović, kako se navodi u saopštenju, preneo je Palmeru da je u Srbiji na delu urušavanju institucija i opšti pad demokratije, a kako se navodi, predstavnici opozicije su mu preneli i razloge koji su doveli do bojkota izbora u junu 2020. godine.

 

tanjug

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Erdogan: Intenziviraću pregovore o izvozu ukrajinskog žita

Turska sarađuje sa Ujedinjenim nacijama, Ukrajinom i Rusijom kako bi se omogućilo da milioni tona ukrajinskog žita budu otpremljeni kroz bezbedne koridore u Crnom...

Makron: Nema alternative dijalogu između izraelskih i palestinskih vlasti

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da razgovori o oživljavanju nuklearnog programa između svetskih sila i Irana iz 2015. godine, moraju da uspeju...

Predsednik Vučić poručio najboljim studentima: „Sve mogu da vam oduzmu, ali znanje je vaše zauvek“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je prisustvovao svečanoj dodeli stipendija „Dositeja“ najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije. Svečana dodela održala se...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare