19 C
Belgrade
19 C
Belgrade
6, jul, 2022

Pale i prve uvrede na račun novog premijera: „Sramota“; „Lažov“

Pristalice odlazećeg izraelskog premijera Benjamina Netanijahua vređale su večeras novog premijera Naftalija Beneta tokom sednice parlamenta.

Britanska agencija navodi da su Natanijahuove pristalice iz redova ortdodoksnih ultradesničara na bučnoj sednici dobacivale Benetu “sramota“ i “lažovu“.

Benet je u govoru pred Knesetom, tokom kojeg su ga Netanijahuove pristalice neprekidno prekidale pomenutim uvredama, zahvalio bivšem premijeru na svemu što je učinio za državu Izrael.

Rojters, međutim, dodaje da je Benet (49) dok je služio Netanijahuu (71) kao šef kabineta i pogotovo kasnije kao ministar odbrane, imao zategnute odnose sa odlazećim izraelskim premijerom.

Desničar Benet biće, kako je ranije izvestio AP, na čelu raznolike i krhke koalicije koja se sastoji od osam partija, među kojima postoje duboke ideološke razlike.

 

tanjug

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Erdogan: Intenziviraću pregovore o izvozu ukrajinskog žita

Turska sarađuje sa Ujedinjenim nacijama, Ukrajinom i Rusijom kako bi se omogućilo da milioni tona ukrajinskog žita budu otpremljeni kroz bezbedne koridore u Crnom...

Makron: Nema alternative dijalogu između izraelskih i palestinskih vlasti

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da razgovori o oživljavanju nuklearnog programa između svetskih sila i Irana iz 2015. godine, moraju da uspeju...

Predsednik Vučić poručio najboljim studentima: „Sve mogu da vam oduzmu, ali znanje je vaše zauvek“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je prisustvovao svečanoj dodeli stipendija „Dositeja“ najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije. Svečana dodela održala se...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare