36.2 C
Belgrade
36.2 C
Belgrade
1, jul, 2022

Otvoreno 11. Bojčinsko kulturno leto koncertom Bajage i Instruktora

Koncertom Bajage i Instruktora, u fantastičnoj atmosferi, u Bojčinskoj šumi u Progaru je otvoreno 11. Bojčinsko kulturno leto. Momčilo Bajagić i njegov bend su se na ovu specifičnu pozornicu vratili posle 13 godina, i sjajnim nastupom, koji je potrajao više od dva sata, napravili savršen uvod u sve ono što, po tradiciji, očekuje posetioce u živopisnom kraju na obodu Beograda, u naredna tri meseca.

Manifestaciju je zvanično otvorio predsednik GO Surčin Stevan Šuša, a Momčilu Bajagiću je uručeno prigodno priznanje. Odmah zatim su se na pozornicu popeli i Žika Milenković, Miroslav Cvetković, Marko Nježić Kića i Čeda Macura, te su, svi zajedno, izmamili zaglušujuće ovacije publike koja se tiskala ispred pozornice, ali i okolo, dokle god je zvuk dopirao. Uobičajeno za Bojčinsko kulturno leto, u hitovima legendarnog benda uživale su sve generacije – od male dece, pa sve do njihovih baka i deka.

Bajagi i Instruktorima je ovaj koncert bio od posebnog značaja, jer je njime započeta letnja turneja. Kao i uvek u takvim prilikama, bio je svojevrsan test kako fanovi reaguju na osveženu set-listu. Ona je obožavaocima koji redovno posećuju njihove svirke, donela nekoliko velikih iznenađenja, i to odmah po početka.

Hit “Godine prolaze” jeste na repertoaru neprekidno, još od 1988. kad je objavljen, i to u uvodnoj fazi, ali ne i na samom startu koncerta, kao ovom prilikom. Odmah zatim, usledilo je još jedno iznenađenje – “Kap po kap”, a ubrzo i “Nemoj da se zezaš sa mnom” i “Limene trube”, decenijama neizvođene uživo.

ATAImages

Uz sve to, naravno, nije moglo da izostane ni “obavezno gradivo” – “Plavi safir”, “Vesela pesma”, “Život je nekad siv, nekad žut”, “Sa druge strane jastuka”, u poslednje vreme standardan medli “Mojih drugova” i “Darje”… “Tišinom” je završen zvaničan deo koncerta, a simbolična poruka “Samo nam je ljubav potrebna” poslužila je za sam kraj.

Bajagu i Instruktore očekuju nastupi u Rešetarima (Hrvatska, 11. jun), Bitolju (17. jun), Demir Kapiji (18. jun), Cirihu (25. jun), Mariboru (30. jun), a onda im se vruće koncertno leto nastavlja u julu i avgustu u Banjaluci, Opatiji, Herceg Novom, Šibeniku…

Doleze i “Divlje jagode”, “Orgazam”…

Organizatori Bojčinskog kulturnog leta potrudili su se da i ove godine ponude šarolik program. Već od narednog vikenda predstavljaće se lokalni ansambli, kulturno-umetnička društva, biće odigravane predstave… Zakazani su koncerti Tropiko benda (9. jul), Divljih jagoda (16. jul), Električnog orgazma (12. avgust)… Svi programi su, kao i ranije, besplatni.

Izvorvesti

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Velikan narodne muzike Zoran Kalezić predstavio novi album „Spomenar“ sa 15 pesama

Jedan od najboljih pevača narodne muzike, veliki i jedinstveni Zoran Kalezić (72), predstavio je u prodavnici "Jugoton Kroacija rekords" u Beogradu, novi studijski album...

Mađarska jača odbranu, Orban: Čini se da je rat daleko, ali situacija može da se promeni

Mađarska će ubrzati razvoj programa odbrane, rekao je danas premijer Viktor Orban. – Moramo radikalno da povećamo svoje odbrambene sposobnosti – izjavio je Orban i...

Bugarska: Proteruju 70 ruskih diplomata – moraju da napuste zemlju 3. jula

Bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je notu ruske ambasade u kojoj se traži od bugarskog Ministarstva spoljnih poslova da poništi odluku o proterivanju 70...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare