18.7 C
Belgrade
18.7 C
Belgrade
11, avgust, 2022

Otvoren 18. Vrnjački karneval, koji će trajati do 17. jula

Posle dve godine pauze večeras je tradicionalnim uručenjem ključeva otvoren 18. Vrnjački karneval, koji će trajati do 17. jula.

Ove godine karneval otvaraju Bajaga i instruktori, a zatvara nekadašnja pobednica Evrovizije Marija Šerifović.

Tokom Vrnjačkog karnevala biće obeležen i Dan opštine Vrnjačka Banja, 14. jula, kada će na Trgu nastupiti muzičari koji su ponikli u Vrnjačkoj Banji, kao što su Van Gog i Slavko Banjac, a svi koncerti su besplatni.

Direktor Turističke organizacije „Vrnjačka Banja“ Ivan Trifunović izjavio je za Tanjug da je Vrnjački karneval jedna je od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji sa više od 300.000 posetilaca i učesnika.

– Slavimo punoletstvo Vrnjačkog međunarodnig karnevala. Mogu da kažem da nas 16. jula očekuje velika povorka na Promenadi. Ono što je bitno jeste da nas očekuje kvalitetan program svih osam dana, do kasno u noć. Sve je to pripremila opština Vrnjačka Banja u realizaciji Turističke organizacije Vrnjačka Banja – rekao je Trifunović.

Prema njegovim rečima, to je doprinelo da se Vrnjačka Banja podigne na ovaj nivo.

Plan opštine Vrnjačka Banja jeste da se manifestacije podižu za po jednu lestvicu više.

Vrnjački karneval, uz Sabor trubača u Guči i Egzit, najveća je turistička manifestacija u zemlji.

Organizatori najavljuju bogat program u narednih nedelju dana, a naredne subote, u glavnoj povorci, preko 50 karnevalskih grupa iz Evrope i Brazila.

– Energija je divna. Publika je divna. Kada oni tako dobro reaguju na nas, i da mi još više uživamo. Mislim da je karneval baš napredovao i svake godine je sve bolji – kažu za Tanjug iz novosadske plesne grupe Samba Mantok.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

YU Grupa obeležiće 50 godina postojanja 10. septembra koncertom na Tašmajdanu

Povodom proslave jubileja YU grupe, 50 godina duge karijere, koja je zakazana za 10. septembar na stadionu Tašmajdan, nastupiće 12 izvođača, najavili su organizatori. Među...

Abazović: Steže se obruč oko kriminalnih struktura bliskih DPS-u

Crnogorski premijer Dritan Abazović pozivao je Specijalno državno tužilaštvo da ispita sve, kako je ocenio, nebulozne optužbe koje se dovode u vezu sa njegovim...

Donald Tramp se pozvao na Peti amandman, odbio da odgovara

Bivši predsednik SAD Donald Tramp pozvao se danas na Peti amandman Ustava i odbio da odgovara na pitanja tokom svedočenja u građanskoj istrazi u...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare