12.3 C
Belgrade
12.4 C
Belgrade
29, maj, 2022

Otkrivena tajna“Srećnih ljudi“: Glumci priznali da su gubili do 90% honorara tokom snimanja čuvene serije!

Glumice Dubravka Mijatović i Tanja Bošković imale su jedne od vodećih uloga u kultnoj seriji „Srećni ljudi“, ali nažalost, napustile su glumačku ekipu zbog malog honorara.

O tome kako je inflacija uticala na honorar, govorili su glumci Svetislav Bule Goncić i Aleksandar Dunić koji su priznali da su u to vreme gubili i po 90 odsto honorara.

– Da sam znao i imao svest o tome, možda bih se i ja pobunio. Očigledno je svako imao svoj problem i viđenje koliko određeni ugovor treba da mu vredi. Ja se ni ne sećam tog perioda – prisetio se Goncić.

Dunić je potom ispričao kako se kurs u to vreme menjao na svakih pet minuta i da su gubili honorar zbog inflacije, ali da su se pomirili sa tim jer je to bila sudbina celog društva.

– Bila je galopirajuća inflacija, bilo je u tom momentu da kada čovek okrene broj telefona onda čuje kurs tog momenta. Taj kurs se menjao na pet minuta. Mi jesmo gubili tada po 80 – 90 odsto honorara zbog inflacije. To je bilo frapantno u odnosu na ugovorenu cenu, ali to je bila sudbina čitavog društva. Nismo mi tu izuzeci, delili smo sudbinu sa celom Srbijom. To je vreme kada su ljudi radili za pet maraka, bili smo svesni situacije i nije postojao drugi okvir. U narodnom pozorištu, kada je bio glavni Berček, jedan mladi glumac je molio da ga isplaćuje u piću – ispričao je Dunić.

Bule Goncić

Glumci ističu da im je drago što su bili deo kultne serije koja je i dan danas gledana, za to kažu da je neprocenjivo.

– Drago mi je da smo napravili nešto lepo tada, znači da smo napravili nešto sasvim dobro čim je serija gledana i dan danas. To je ono neprocenjivo – složili su se glumci.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Real Madrid osvojio Ligu šampiona

Završena je Liga šampiona. Trofej nije ostao u Engleskoj, pošto je Real Madrid u sjajnom finalu odigranom u Parizu pred krcatim tribinama stadiona "Francuska"...

Milorad Dodik: Ustavni sud BiH prekoračio ovlašćenja

Ustavni sud BiH utvrdio je da pojedine odredbe akata Narodne skupštine Republike Srpske koje je osporilo 15 poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH...

Jak grad pogodio područje između Ivanjice i Sjenice, stradali usevi i zasadi maline

Ispaljeno je sedam protivgradnih raketa. Tokom popodnevnih sati jak grad padao je u selima na planinama Javor i Golija, između Ivanjice i Sjenice i pričinio...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare