24.8 C
Belgrade
24.8 C
Belgrade
18, avgust, 2022

Otkrivamo: Kako funkcioniše medijsko propagandni sistem protiv države i predsednika Vučića

Redakcija portala Pobednik istraživala je fenomen povezanosti raznih platformi za oglašavanje koji su u očiglednom savezu u funkciji isključivo omalovažavanja države Srbije i diskreditacija predsednika Srbije.

Dolazimo do toga da se iz centra moći koju personifikuje najmoćnija zapadna obaveštjna služba, šalju upustva vlasnicima najvećih društvenih mreža, dele se smernice na nivou regiona, a onda preko „Jutarnjeg lista“ u Hrvatskoj, „Vijesti u Crnoj Gori i u Srbiji preko Djilasove i Šolakove već utabane medijske grupacije podrivaju državotvornost i politčku scenu u Srbiji prventstveno napadajući predsednika Srbije i fokusirajući se na kritiku njegovog rada gotovo svakodnevno.

To je praktično piramidalno organizovano u sadejstvu i koordinirano, tako da ono što izmontiraju na tviteru i jutjubu, to kasnije preuzimaju njihovi portali, da bi na kraju tumačili na njihovim televizijama i kao zaključak svega objavili u njihovim dnevnim i nedeljnim štampanim izdanjima koje kontrolišu.

U Srbiji mediji pod njihovom kontrolom prenose vesti regionalnih medija dalje preko portala i društvenih merža dolaze do svakog stanovnika naše zemlje. Sami autori i stranice koje vode gotovo uvek pod iskrivljenim imenima su samo pešadija u čitavom lancu a sve u istom cilju, destabilizacija Srbije.

Značaj i pažnja javnog života polako ali sigurno prelazi na društvene i socijalne mreže. One preuzimaju primat u informisanju u odnosu na tradicionalne medije, televiziju, novine i radio. Politički subjekti u Srbiji, pogotovo oni opozicioni shvatajući značaj maksimalno su se posvetili profesionalno ovim medijskim prostorom, s tim da su napravili pravu hobotnicu koja ima direktnu podršku društvenih mreža.Videli smo i nedavno kako je Tviter obeležio pojedine medije.Na Guglu kada ukacate recimo ime predsednika Vučića ili nekoga ko njega podržava uvek prvo kao po komandi izlaze negativni tekstovi koje su preneli mediji koji su članovi te hobodnice koja radi protiv interesa srpske države.

Od fejsbuka, preko tvitera, jutjuba, do portala i na kraju svojh televizija, nekadašnja reciklirana žuta opozicija pokrila je vešto celokupni medijski prostor ulažući ogomna sredstva da bi ostvarili što je veću interakciju sa građanima Srbije. To je praktično piramidalno organizovano u sadejstvu i koordinirano iz odredjenog centra moći, a ovi u Srbiji su samo pešadija koja izvršava naredjenja.

Anonimnost je dovela do toga da na mrežama pišu najveće gadosti (…) dok ne bude ukinuta anonimnost na internetu, to će se dešavati.

Uočljivo je da dominiraju profili na svim društvenim mrežama pod nekakvim čudnim i izvrnutim imenima „Babe bahati beogradjani“, na tviteru montira i režira video snimke koji ismevaju vlast u Srbiji, naročito predsednika Vučića, izvlačući reči i montirajući prave parodiju na najozbiljnije državne teme i poslove. Na fejsbuku je to nekakva stranica „Bora konj“ sa takodje identičnim ironičnim i sarkastičnim pristupom uglavnom montirajući predsednika Vučića.

Recimo jedna od piramidalnih putanja bi išla upravo ovako, na tviter nalogu osmisle koncept, na koji će način vređati predsednika, to se proširi preko najpopularnije društvene mreže u Srbiji fejsbuk-a, na njihovoj stranici koju kontrolišu naprave skeč, klip koji kasnije se proširi preko jutjuba takođe preko anonimne stranice, zatim portali poput Direktno preuzima i pravi tekst o tome, a nakon toga dospe do televizije Nova S. Na televiziji pozovu analitičare pod svojom kontrolom da to iskomentarišu, oni po automatizmu izvlače svoje zaključke i to sutradan u novinama poput Danas-a, Nove S izlazi pod okolnostima ekskluzive i kao pobedonosno likuju u fabrikovanju sopstvenih laži i gadosti, a sve na račun vlasti u Srbiji uglavnom kao glavna meta im je predsednik Republike Aleksandar Vučić jer u njemu ti veliki centri moći vide krivca za jaku Srbiju.

Sinergija je jasno uočljiva tako da je samo pitanje koji centar je sve to osmislio i iz kog centra se upravlja ovom opasnom hobotnicom, opasnom iz prostog razloga jer je jedini cilj urušavanje svega državotvornog i obesmišljavanje rada predsednika naše zemlje. To nekome odgovara da destabilizuje političku situaciju i samim tim u kontrolisanom haosu proizvede nove poslušnike koje bi instalirali na vlast, pošto im je lanac kontrolisanja političkih dešavanja prekinut upravo dolaskom Vučića na vlast.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Poraz Zvezde u Izraelu posle preokreta

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Makabija iz Haife rezultatom 3:2 (1:2). Tako je prekinut niz od...

Slovenija posle drame bolja od Srbije – blistali Dončić i Jokić

Košarkaši Srbije poraženi su od Slovenije u prijateljskom meču u Ljubljani rezultatom 97:92. Utakmica je rešena u produžetku i posle velike drame u kojoj je...

Predsednik Vučić iz Brisela: Nastavljam da se borim svim snagama za našu zemlju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se nakon niza važnih sastanaka Beogradu i Briselu. - Naporan dan sa mnogo važnih sastanaka u Beogradu, kao i ozbiljnih...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare