28 C
Belgrade
28 C
Belgrade
16, avgust, 2022

Orlić: Glavna poruka jeste da ćemo se boriti za mir, za stabilnost i narod

Janković je zloupotrebio govornicu, sa ciljem koji nikome nije jasan, rekao je za Pink dr Vladimir Orlić, kandidat za predsednika Skupštine Srbije.

Orlić je rekao da je prvi dan obično svečani trenutak kada se polaže zakletva.

Kako kaže, juče smo, međutim mogli da vidimo kako izgleda kada se zloupotrebi govornica, sa ciljem za koji ne znamo koji je.

– Mi smo pokazali da određeni standardi kod nas mogu da postoje, dogovorili smo se da otvorimo opoziciji prostor više nego što su ikada imali – rekao je Orlić.

Kako kaže, njihova glavna poruka jeste da će se održati mir i da će se boriti za stabilnost i narod, koji je, dodaje, jasno pokazao za koga je i koga želi da vidi i sluša.

– Mi smo pokazali da hoćemo da sarađujemo i sa onima koji to nikada nisu hteli sa nama – rekao je Orlić.

Orlić je rekao da su oni na dobru volju i korektni odnos, reagovali ne fer.

– Oni su trebali da priznaju da se nisu ni nadali da će dobiti ovakav tretman. Da će dobiti ovoliko odbora, a nisu morali da ih dobiju – rekao je Orlić.

On je istakao da su oni odmah nakon kratkog oduševljenja, u Novom Sadu, pokazali kakav je njihov stav o nama i prema narodu koji nas je izabrao

– Dogovorili smo bukvalno sve, i onda dođe dan konsituisanja sednice i mi doživaljavamo šok, reči koje niko nije očekivao, posebno, jer im u tom trenutku nije mesto. Umesto da urade onako kako treba, oni iskoriste trenutak pre polaganja zakletve, kada niko nema pristup mikrofonu, ružne stvari o našim ljudima i našem narodu – rekao je Orlić.

Dodaje da su oni najviše rekli o sebi, kako kaže, vidimo da tu ima puno licemerja i zloupotrebe kojoj stvarno nije bilo mesto ni vreme.

Orlić je, komentarišući kandidaturu za predsednika Skupštine, rekao je da ima podršku čak i od strane drugih poslaničkih grupa.

– Jasno je da postoji većina, to nije nikakvo pitanje, to znaju i ovi sa druge strane, mora da im bude jasno sa kim mora da se razgovara ako žele bilo šta. Agresijom ili zloupotrebama neće moći da promene ništa – rekao je Orlić.

Kako kaže, najvažnije je da vodimo svoju neutralnu politiku, posebno kada se uzmu u obzir događaji u svetu.

– Moramo da se borimo za svoje interese – rekao je Orlić.

Izvorpink.rs

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Predsednik Vučić sutra će razgovarati sa ambasadorkom NR Kine Čen Bo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo. Sastanak će biti održan u 09.15 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata...

Rusi odbili prelet britanskog aviona: “To je namerna provokacija”

Velika Britanija je podnela zahtev za prelet izviđačkog aviona preko teritorije Ruske Federacije, a ruske Vazdušno-kosmičke snage su dobile zadatak da spreče narušavanje granice,...

Gutereš se u četvrtak sastaje sa Zelenskim i Erdoganom

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš otputovaće u četvrtak u ukrajinski grad Lavov, gde će se sastati sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i predsednikom Turske...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare