5.4 C
Belgrade
5.4 C
Belgrade
5, decembar, 2022

Olja o najtežem periodu braka sa Djoletom

Olivera Balašević, supruga nedavno umrlog kantautora i neprevaziđenog umetnika Đorđa Balaševića nakon duže medijske pauze, dala je svoj prvi intervju za Kurir televiziju.

Olivera je, između ostalog, govorila o svojoj knjizi, detinjstvu i do sada neotkrivenim detaljima iz privatnog života i braka sa Đorđem Balaševićem.

Subotica, Olivera Balašević, Palić, letnja scena, pozornica, predstava
foto:h.n

 

Detinjstvo se trošilo kao da će zauvek trajati. Negde iz svog ličnog iskustva svedočila sam senzibilitetu, sećanjima i življenja mog Đorđa kome je zauvek trajalo detinjstvo. To je sasvim sigurno značajna, ali po percepciji u kojoj svet nije sačinjen isključivo iz materijalnog statusa. Teškoće koje su se našle pred mojim bratom i preda mnom koje je naša majka ponela vrlo hrabro i dostojanstveno, nijedanput nije poklekla i usadila je u nas jačinu.

Dolazak na studije u Novi Sad je bila prekretnica u mom životu, bilo je i lepih i ružnih trenutaka. 95 godine, kada se rodio Aleksa, kuća u kojoj smo živeli morala je da se renovira, tačnije krov da se zameni. U junu te godine, kad su počeli sa radovima, naša kuća izgledala je kao kabriolet, a kiše nikad obilnije. Sa plafona pojavi se prvo jedan veliki „stomak“ koji samo pukne i krene voda po celoj kući. Tad sam bila jako zabrinuta, ali Đole me je smirivao rečima da ne trebam da se nerviram. Ujutru kad sam ustala da spremim devojčicama doručak i prepovijajući Aleksu, primetila sam ogromnu žutu fleku i rascepljen plafon. Kako sam se približila da vidim malo bolje, videla sam da su oko rupe da markerom napisani stihovi: „Curi jutros od 4 i 5, rešilo nebo da potopi svet“. To je taj detinji pristup ozbiljnim situacijama, zajedno smo imali takav pristup životu, da budemo članovi orkestra koji je svirao dok je Titanik tonuo rekla je Olivera.

Za kraj intervjua, rekla je da će neke njene priče sa Đoletom ostati zauvek neispričane, jer ih je nemoguće staviti na hartiju.

Olivera Balašević

 

 

izvor:kurir.rs

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

U bazi „Jug“ održana obuka za štabne dužnosti u mirovnim operacijama

U bazi „Jug“ kod Bujanovca prethodne tri nedelje je realizovan međunarodni kurs za štabne oficire Ujedinjenih nacija, koji su pohađali pripadnici Vojske Srbije, Ministarstva...

Napad dronovima na dva aerodroma u Rusiji, poginula tri vojnika

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je kijevski režim pokušao da izvede napad dronovima na aerodrome “Djagiljevo” i “Engels”. „Ujutro 5. decembra, kijevski režim je,...

Kina nastavlja “uzajamno korisnu” energetsku saradnju s Rusijom

Peking će nastaviti energetsku saradnju s Rusijom na bazi uzajamnog poštovanja i obostrane koristi, saopštilo je danas kinesko Ministarstvo spoljnih poslova. Saopštenje je usledilo nakon...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare