-2.5 C
Belgrade
-2.5 C
Belgrade
5, februar, 2023

Oglasio se mladić koji je srpsku zastavu doneo na čuvenu karaulu – „Poneo sam jednu njihovu“

Mladić za kojeg je navedeno da je okačio srpsku zastavu među albanskim na Košarama, što je izazvalo burne reakcije i oprečne informacije u Prištini, napisao je da je nije tamo ostavio.

 

– Nisam je ostavio, nisam dozvolio da rade sa njom šta žele posle, ali sam poneo jednu njihovu veliku naveo je on na društvenim mrežama.

Na fotografiji koja je objavljena na Instagram stranici posvećenoj junacima sa Košara, vidi se srpska trobojka koja se na ruševini karaule vijori medu mnogim albanskim zastavama koje su poderane.

– Svaka čast našem pratiocu koji je na karauli istakao njenu pravu zastavu, piše u objavi ispod fotografije, a mediji navode da je trobojka postavljena povodom 22. godišnjice od završetka bitke na Košarama.

Policija tzv. Kosova je demantovala vest koju je, kako prenosi prištinska „Gazeta ekspres“, da je zastava postavljena na osmatračnicu na Košarama i nazvala je lažnom vešću.

Portparol Daut Hodža rekao je da nadležene jedinice kontrolišu to područje.

Oglasila se i organizacija ratnih veterana terorističke Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) u Peći, koja je navodno postavljanje srpske zastave u osmatračnicu na Košarama nazvala „činom provokacije Srbije“ i zatražila od vlade u Prištini i bezbednosnih struktura da preduzmu hitne mere i kazne odgovorne za taj čin.

 

tanjug

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Ukrajinski mediji najavljuju razrešenje ministra odbrane Aleksija Reznikova

Ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov verovatno će biti razrešen dužnosti tokom sledeće nedelje, javila je danas ukrajinska novinska agencija Ukrajinska pravda, pozivajući se na...

Papa Franja završio posetu Južnom Sudanu poručivši: Odbacite „slepi bes nasilja“

Papa Franja završio je danas posetu Južnom Sudanu i na rastanku pozvao ljude ove zemlje da steknu imunitet na "otrov mržnje", da bi nakon...

Preminuo bivši predsednik Pakistana Pervez Mušaraf

Bivši predsednik Pakistana, general Pervez Mušaraf, nakon duže bolesti preminuo je u 80. godini u bolnici u Dubaiju, gde je od 2016. godine živeo...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare