20.9 C
Belgrade
21 C
Belgrade
14, avgust, 2022

Oglasila se kancelarija za KiM – „Antisrpska histerija ne jenjava“

Antisrpska i anticivilizacijska histerija na Kosovu i Metohiji ne jenjava uprkos upornim apelima zvaničnog Beograda na smirivanje tenzija i zaustavljanje napada na Srbe, njihovu imovinu i objekte Srpske pravoslavne crkve, komentar je Kancelarije za KiM na najnoviji incident u Prizrenu.

Grupa hodočasnika, naime, otkrila je tokom obilaska Crkve Svetog Spasa u naselju Potkaljaja u Prizrenu razvaljenu gvozdenu kapiju na ulazu u crkveni posed.

Kancelarija za KiM zahteva brzu reakciju policije, kojoj je prijavljen slučaj i najoštrije sankcije za izvršioce ovog zlodela.

Crkva je, inače, više puta bila na meti vandala, ranije je otkinut krst, a pre toga su i ukradena vrata sa kapije.

Ovaj spomenik kulture od izuzetnog značaja albanski ekstremisti su zapalili i teško oštetili tokom martovskih nemira 2004. godine.

Od početka godine ovo je 13. napad na objekte Srpske pravoslavne crkve, što nedvosmisleno pokazuje stepen verske i nacionalne netolerancije Albanaca prema Srbima na Kosovu i Metohiji, podseća Kancelarija za KiM i navodi da pritisci na srpski narod i ugroženost verskih objekata rastu iz dana u dan, a albanski političari dodatno pojačavaju međuetnički raskol pokušajima da optuže Beograd za svu svoju nesposobnost da na prostoru KiM obezbede miran suživot za ljude svih nacionalnosti.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Patrijarh srpski Porfirije posetio manastir Savinu u Herceg Novom

„Sva je Boka lepa, svaki je kutić njen za divljenje, ali jedno je mesto najlepše, jedno je utočište najsvetije, na jednome negolemom prostoru usredsredio...

Posle Pelosi i američki kongresmeni stižu na Tajvan

Nedugo posle posete predsedavajuće Predstavničkog doma Nensi Pelosi delegacija američkih kongresmena stiže danas u dvodnevnu posetu Tajvanu, saopštio je američki institut na Tajvanu. Kako se...

Kremlj: Rusija spremna na korake za razmenu zatvorenika sa SAD

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da je ruska strana spremna za profesionalni razgovor i konkretne korake za razmenu zatvorenika...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare