28 C
Belgrade
28 C
Belgrade
16, avgust, 2022

Obuka u terenskim uslovima budućih podoficira RV i PVO

Na poligonu „Peskovi“ kod Požarevca u toku je obuka u terenskim uslovima polaznika treće klase Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Polaznici su kandidati iz građanstva koji su ispunili sve uslove konkursa iz februara ove godine i uspešno savladali prvi modul obučavanja za poziv podoficira Vojske Srbije.
Oni tokom obuke na „Peskovima“ stiču praktična znanja i veštine za obavljanje početnih podoficirskih dužnosti i komandovanje grupom, poslugom i timom, u koju svrhu prolaze sadržaje iz liderstva, vojne topografije, taktičke i vatrene obuke.
Po završenom obučavanju u terenskim uslovima polaznici će biti upućeni na specijalističku obuku u Centar za obuku Ratnog vazduhoplovstva i PVO, gde će se praktično osposobljavati za rukovanje sredstvima rodova i službi, nakon čega ih očekuje stažiranje u jedinicama Vojske Srbije do završetka kursa.
Osposobljavanje kandidata iz građanstva za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO traje šest meseci i realizuje se u četiri modula, a oni koji uspešno savladaju sve sadržaje biće promovisani u čin vodnika i stupiti u stroj starešina Vojske Srbije.
Izvorvs.rs

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Predsednik Vučić sutra će razgovarati sa ambasadorkom NR Kine Čen Bo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo. Sastanak će biti održan u 09.15 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata...

Rusi odbili prelet britanskog aviona: “To je namerna provokacija”

Velika Britanija je podnela zahtev za prelet izviđačkog aviona preko teritorije Ruske Federacije, a ruske Vazdušno-kosmičke snage su dobile zadatak da spreče narušavanje granice,...

Gutereš se u četvrtak sastaje sa Zelenskim i Erdoganom

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš otputovaće u četvrtak u ukrajinski grad Lavov, gde će se sastati sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i predsednikom Turske...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare