13.6 C
Belgrade
13.6 C
Belgrade
1, april, 2023

Obuka tehničkog sastava u 98. vazduhoplovnoj

Na vojnom aerodromu „Morava“ u Lađevcima u toku je intenzivna obuka tehničkog sastava 98. vazduhoplovne brigade za održavanje i opsluživanje vazduhoplova na upotrebi u ovoj jedinici Ratnog vazduhoplovstva i PVO.
Obuka se realizuje u okviru redovnih letačkih aktivnosti avijacijskih i helikopterskih eskadrila sa ciljem održavanja visokog nivoa osposobljenosti vojnika i starešina vazduhoplovnotehničke specijalnosti za održavanje aviona „orao“ i helikoptera Mi-35 i „gama“ i njihovu pripremu za borbenu upotrebu.
U skladu sa planom obučavanja, uvežbavaju se propisane standardne procedure za rad prilikom izvršenja specijalističkih tehničkih pregleda aviona i helikoptera, provere funkcionalnosti motora, radio-navigacijske opreme i naoružanja, i vrši se naoružavanje i neposredna priprema vazduhoplova za realizaciju bojevih gađanja.
Posebna pažnja se poklanja dodatnom osposobljavanju mladih starešina koji su po uspešnom završetku Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO primili dužnosti u jedinici, kako bi oni u najkraćem roku dostigli zahetvani nivo osposobljenosti za rad na održavanju vazduhoplova za koje su zaduženi.
Realizacijom ove obuke obezbeđuje se da celokupan tehnički sastav u 98. vazduhoplovnoj brigadi zadovoljava najviše standarde osposobljenosti neophodne da bi vazduhoplovi u svakom trenutku bili spremni i dostupni za borbenu upotrebu i kako bi jedinica mogla da odgovori namenskim zadacima u operacijama Vojske Srbije.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Brnabić: SAD su partner broj jedan za Srbiju na polju informacionih tehnologija

Sjedinjene Američke Ddržave su partner broj jedan za Srbiju na polju razmena usluga što se tiče sektora informacionih i komunikacionih tehnologija, rekla je predsednica...

Đedović: Pripremamo plan prioritetnih investicija u energetici

U toku je priprema plana prioritetnih investicija u energetici, koja će se uskoro naći pred Vladom Srbije, a kroz taj plan biće definisani prioritetni...

Drugi krug predsedničkih izbora u Crnoj Gori održava se 2 aprila

Priča o predsedničkim izborima u Crnoj Gori dobiće epilog 2. aprila. Đukanović je u prvom krugu osvojio 36, a Milatović 29 odsto glasova. Drugi krug predsedničkih izbora...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare