28.2 C
Belgrade
28.2 C
Belgrade
9, avgust, 2022

Obuka pripadnika 63. padobranske brigade u vazdušnom tunelu

Pripadnici 63. padobranske brigade koji prolaze napredne oblike obučavanja za vojne padobrance boravili su ove nedelje u Pragu na obuci u vazdušnom tunelu.

Obuka je realizovana u vrhunskim uslovima i prijateljskoj atmosferi, sa težištem na savlađivanju elemenata slobodnog pada i osposobljavanju za padobranske skokove sa torbama za teret, odnosno naoružanje i vojnu opremu.
Svaki od padobranaca Vojske Srbije je u vazdušnom tunelu proveo vreme ekvivalentno slobodnom padu ostvarenom prilikom izvršenja oko 50 trenažnih skokova iz vazduhoplova sa visine od 4000 metara.
Time je u značajnoj meri skraćeno vreme za realizaciju više padobranske obuke, koja za cilj ima osposobljavanje padobranaca za vršenje skokova na slobodno dejstvo, specijalnim padobranom tipa krilo, sa naoružanjem i opremom i na terene malih dimenzija.
Značaj obuke u vazdušnom tunelu ogleda se i u uštedi materijalnih resursa Vojske Srbije, budući da za ovu vrstu obučavanja nije potrebno angažovati vazduhoplove i njihove posade, a važan segment boravka naših padobranaca u Pragu bila je i razmena iskustava sa instruktorima za obuku iz Češke Republike.
Izvorvs.rs

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Miler: Plan EU za manju potrošnju gasa stabilizovaće cene

Klaus Miler, šef nemačkog regulatora energetske mreže Bundesnecagenture, pozdravio je plan Evropske unije za vanredne situacije sa gasom, koji je danas stupio na snagu. „Ako...

Ukrajina obustavila tranzit ruske nafte u Mađarsku, Češku i Slovačku

Ukrajinska kompanija “Ukrtransnafta” obustavila je tranzit ruske nafte južnim krakom naftovoda “Družba” ka Mađarskoj, Češkoj i Slovačkoj, pošto ruska strana ne može da izvrši...

Međunarodni dečiji festival „Licidersko srce“ biće održan od 15. do 19. avgusta

Međunarodni dečiji festival folklora "Licidersko srce" biće održan, pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, od 15. do 19. avgusta u Užicu, Zlatiboru i Višegradu,...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare