7.1 C
Belgrade
7.1 C
Belgrade
30, mart, 2023

Obuka na samohodnim artiljeriskim sistemima

U artiljerijskim divizionima brigada kopnene vojske naoružanim samohodnim haubicama 122 mm 2S1 „gvozdika“ započeo je novi ciklus redovnog osposobljavanja profesionalnog sastava.

Obuka se realizuje na poligonima u kasarnama i vežbalištima Vojske Srbije, a cilj je održavanje i unapređenje osposobljenosti za realizaciju taktičkih borbenih radnji i pružanje vatrene podrške manevarskim jedinicama Kopnene vojske.
Posluge haubica u ovoj fazi obuke težišno uvežbavaju taktičke radnje na maršu, posedanje i promenu vatrenog položaja, kao i ostvarivanje i korekturu artiljerijske vatre. Na taj način vojnici i starešine osvežavaju stečena znanja o taktici upotrebe jedinice, a novoprimljeni vojnici dostižu zahtevani nivo taktičke obučenosti, kako bi mogli uspešno da savladaju složenije oblike obuke.
Ovaj ciklus obučavanja biće zaokružen realizacijom taktičke vežbe sa bojevim gađanjem, kada će se u praksi proveriti osposobljenost posluga za realizaciju namenskih zadataka.
Samohodna haubica 122 mm 2S1 „gvozdika“ je namenjena za uništavanje i neutralisanje žive sile i artiljerijskih oruđa neprijatelja, rušenje otpornih tačaka, žičanih i drugih prepreka, pravljenje prolaza u minskim poljima i osvetljavanje i zadimljavanje bojišta, i kao takva ima izuzetan značaj u izvođenju napadnih i odbrambenih operacija Vojske Srbije.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u krcatom Pioniru Valensiju – 92:73 u okviru 31. kola Evrolige

  Ekipa Duška Ivanovića je dobro otvorila utakmicu. Poenima Kampaca i Martina povela je na startu 4:0. Odgovorili su gosti, stigli do izjednačenja a onda...

Obradović: Barselona je zaslužila pobedu, kvalitetniji su tim

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je večeras da je Barselona zasluženo pobedila "crno-bele" u meču 31. kola Evrolige. Barselona je pobedila Partizan u...

HEMOFARM- pouzdan partner zdravstvenog sistema Srbije

Kompanija Hemofarm, lider na farmaceutskom tržištu Srbije i regiona, obeležila je petu godišnjicu inovativnog leka Corpos, namenjenog obolelima od multiple skleroze. U želji da...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare