29.6 C
Belgrade
29.6 C
Belgrade
12, avgust, 2022

Obuka na artiljerijsko-raketnom sistemu pancir S1

U 250. raketnoj brigadi za protivvazduhoplovna dejstva realizuje se intenzivna obuka posluga na artiljerijsko-raketnom sistemu za PVD „pancir S1“.

Cilj obuke je dodatno podizanje nivoa obučenosti pripadnika jedinice za pripremu i izvođenje borbenih dejstava uz maksimalno iskorišćenje mogućnosti ovog savremenog sistema.
Programom obučavanja su obuhvaćeni svi sadržaji koji se odnose na taktiku upotrebe i održavanje, a akcenat je na pripremi i izvršenju gađanja u skladu sa propisanim standardima i normama.
Realizacijom taktičkih uvežbavanja unapređuje se osposobljenost borbenih posluga za posedanje i promenu vatrenih položaja, popunu borbenih vozila municijom i raketama, te pripremu za dejstvo i gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru i na zemlji u različitim uslovima, čime se podiže nivo operativnih sposobnosti jedinice i gotovost za izvršenje namenskih zadataka.
Artiljerijsko-raketni sistem za PVD „pancir S1“ jedan je od najboljih i najsavremenijih u svojoj klasi. Dejstvo po ciljevima na zemlji i u vazdušnom prostoru može izvoditi u pokretu, sa kratkih zastanaka ili posednutih vatrenih položaja, a njegovim uvezivanjem u sistem protivvazdušne odbrane unapređene su sposobnosti Vojske Srbije za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije.
Izvorvs.rs

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Kurti opet provocira pred odlazak u Brisel, ali poruka predsednika Vučića je jasna: Nećemo se odreći svojih prava!

Kurti tvrdi da dogovor zavisi od Beograda, jer je prištinska strana, prema njegovim rečima, "spremna i nepokolebljiva za međusobno priznanje" Premijer lažne države Kosovo Aljbin...

AMSS upozorava vozače: Budite oprezni, ima puno divljih šlep službi na putevima

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je danas vozače da se svake sezone na putevima pojavljuju divlje šlep-službe, koje se lažno predstavljaju kao saradnici AMSS-a...

Brnabić: Činimo sve da pomognemo poljoprivrednicima!

Premijerka Ana Brnabić poručila je poljoprivrednicima da je spremna, pošto se nalazi u Novom Sadu da se ponovo vidi sa ratarima koji su blokirali...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare