28 C
Belgrade
28 C
Belgrade
16, avgust, 2022

Obojenom revolucijom zaustaviti progres zemlje

Poslednjih dana svedoci smo fenomena jačanja NVO sektora i organizovanje protesta širom Srbije uperenih protiv predsednika Aleksandra Vučića. Iza takvih kordiniranih poteza jasno je da stoji nekakav centar koji time upravlja, nedvosmisleno je izvor ove kreacije s polja, a sa jednom jedinom namerom nasilno rušenje vlasti u zemlji.

Dok predsednik Srbije na sebe preuzeo odgovornost i ulogu predvodnika društva ka progresivnom napretku, neverovatnom energijom,danonoćnim zalaganjem ka poboljšanju kvaliteta života na svim nivoima, neiscrpnom željom da se lično uključi u rešavanje problema, kompleksih pa i kriznih situacija, vođen jedino i samo napretku Srbije. Za to vreme niču takvi protivnici koji po svaku cenu žele destabilizaciju i remećenje jačanja naše države.

Naravno, teško je da se suprotstave takvom lideru na izborima i tu ostvare pobedu, onda prelaze na proverenu i po narod pogubnu varijantu obojene revolucije u istoj režiji i scenariju oprobanom mnogo puta na mnogim mestima u svetu.

Nažalost Srbija je na sopstvenoj koži već jednom doživela nasilnu, na ulici smenu vlasti i takav udarac, metaforički, jedva izdržala na nogama, tako da svaki sledeći pokušaj rušenja vlasti na ulici pitanje je šta bi ostalo od države..

Nekada „Otpor“, pa preko „Žute patke“, „1 od 5 miliona“ do današnjih „zelenih“motiv i cilj je isti, razmontirati institucije sistema, urušiti i udariti na najaču kariku u čitavom lancu a to je udariti na predsednika Republike Srbije svim sredstvima ne bi se stekli uslovi i plodno tle za već poznatu šemu okupacije mukotrpno izgrađenih institucija sistema, devastiranja finansija u prvom redu, a nakon toga rasparčavanje svega što ima neku vrednost.

Određeno nezadovoljstvo naroda, na koji i sam predsednik ukazuje da time treba i mora se obratiti pažnja, zapadni centri moći maksimalno zloupotrebljavaju, suptilno stavljaju u svoju funkciju, ogromnim novcem razume se, čime bi oni u konačnom profitirali u tom subliminarnom ratu i izašli kao pobednici, postavili svoje nameštenike i one koje finansiraju na vlast, čime bi zadobili potpunu kontrolu nad svim političkim dešavanjima u Srbiji.

Takav scenario ne da nije tajna, već je nešto što smo gorko iskusili u prošlosti i svaki put po pravilu, kako bi Srbija jačala, oni bi aktivirali svoju zlokobnu agendu.

Predsednik Aleksandar Vučić je motor pokretač razvoja, ključna figura promene Srbije na bolje, izrazito više od svih drugih se stavlja na branik države kada je ugrožavaju istupima i ispadima neodgovorni lideri u regionu, državnički i mudro u takvim situacija čuva mir, najdragocenije u ovom čudnom vremenu. Kao takav postaje prepreka svih onih koji bi da Srbiju uruše i opljačkaju, mnogi i iznova, pošto su u skorijoj prošlosti već to i činili.

Predsednik je podršku naroda zadobio isključivo radom, razogovorima sa ljudima, običnim ljudima, nikada se nije libio da ukrsti argumente sa svakim koji mu je prišao, pitao, izneo problem, uvek spreman na razgovor, dogovor i rad, kao takav narod je uvek na izborima uzvratio podršku i spremnost na uzajamnu podršku.

Ako smo razvijene svesti i negujemo demokratske vrednosti, civilizacijske tekovine izgrađenog državotvornog naroda, jasno je da su samo i jedino izbori mesto gde se legalno i legitimno u našoj državi menja jedna politička platforma drugom. Sve ostalo je nasilno, opasno i nedvosmisleno u kraćem i dužem roku nepovratno štetno za našu državu.

Narod Srbije i građani treba da budu svesni da smo u opasnosti ukoliko nam ikakvo političko rešenje dođe sa strane da upravlja državom, podržano direktno ili indirektno to je svakako protiv interesa većinske Srbije, time bi ne samo izgubili suverenitet već možda i nepovratno skrenuli i odustali od izgradnje jake Srbije a to je nadamo se u konačnom svima nama želja i san, jaka Srbija, jer mi drugu državu nemamo.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Rusi odbili prelet britanskog aviona: “To je namerna provokacija”

Velika Britanija je podnela zahtev za prelet izviđačkog aviona preko teritorije Ruske Federacije, a ruske Vazdušno-kosmičke snage su dobile zadatak da spreče narušavanje granice,...

Gutereš se u četvrtak sastaje sa Zelenskim i Erdoganom

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš otputovaće u četvrtak u ukrajinski grad Lavov, gde će se sastati sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i predsednikom Turske...

Patrijarh srpski Porfirije poželeo sreću košarkaškoj reprezentaciji Srbije!

Njegova svetost Partrijarh srpski Porfirije posetio je u ponedeljak trening naše košarkaške reprezentacije Patrijarh Porfirije poželeo je sreću našim asovima u daljem periodu gde ih...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare