19.3 C
Belgrade
19.3 C
Belgrade
14, avgust, 2022

Novo saopštenje MVP Crne Gore, nova sramota istog!

Toliko gluposti u jednom saopštenju, očigledno su samo iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore sposobni da načine. Hronološki, red za redom, nedoslednost i licemerje.

Najpre iz MVP obajšnjavaju kako ne postoje genocidni narodi vec samo genocidni pojedinci, valjda namerom da nama u Srbiji ukažu na klasifikaciju zločina protiv čovečnosti i da nam rastumače odluku skupštine UN iz davne 1946.godine, koju mi ovde ne razumemo.

Ističu dalje, kako se groze izjavama iz Srbije proteklih dana te da to nikako ne doprinosi stvaranju dobrosusedskih odnosa dve bliske države. Pa gospodo, isuviše ste licemerni!

Da ste samo na trenutak razmislili o prijateljskim i istorijskim vezama dva naroda, kako sami kažete, na pamet Vam ne bi palo da uopšte razmatrate i deklarišete nešto za šta znate i sami da nije istina i da bi Vi poslednji u čitavom svetu trebali da se odnosite prema događaju u Srebrenici na način kako ste upravo uradili, tj. izglasali rezoluciju o „genocidu“!

Takođe zabolela ih je i izjava predsednika Srbije koji se obratio svom narodu u Crnoj Gori, smatraju da to ne bi trebalo da radi. U najmanju ruku prizemno razmišljanje MVP.

Potom ističu da predsednik Skupštine Srbije pozvao svešteno lice u Crnoj Gori da reaguje! Sramno je to da ne napomenu da je Mitropolit Joanikije,sveštenik Srpske pravoslavne crkve, koju svakako pogadja i suštinski je se tiču sramne odluke o izglasavanju rezolucije o „genocidu“. Dalje navode da nismo civilizovani i da u 21.veku mešamo pojmove države i crkve. Uče nas državnosti gospoda iz „vanjskih poslova“ Crne Gore, zamislite ironiju“!

MVP naziva Srbe, crnogorskim građanima sa „srpskim nacionalnim predznakom“. Pa gospodo, Srbi su Srbi bez predznaka i fusnote!

Na kraju saopštenja poželeli su nam mir i stabilnost. Ironija im je manir verovatno kao načelo državne politike!

Ovakvim saopštenjima iz resora Vlade Crne Gore, sadržinom u njima, pitamo se ko zapravo inicira pisanje brojnih sličnih zlonamernih tekstova, ko naručuje ovakve formulacije?! Jedno je sasvim sigurno, to nisu stavovi i mišljenje građana Crne Gore!

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Ruske snage: Ukrajinska vojska izvela veliki raketni napad na Herson

Ukrajinska vojska izvela je veliki raketni napad na Herson i predgrađa, rečeno je danas RIA Novostima u pres-službi uprave Hersonske oblasti, koja je pod...

Ukrajina: Eliminisano oko 43.350 ruskih vojnika od početka rata

Prema tvrdnjama ukrajinskog generalštaba, Oružane snage Ukrajine eliminisale su, zaključno sa jučerašnjim danom, oko 43.550 ruskih vojnika. Od početka napada na Ukrajinu, 24. februara, do...

Nastavljaju se pritisci! Kosovska policija uhapsila dvojicu Srba

Dvojica državljana Srbije uhapšena su nakon što su pokušali da ilegalno pređu sa teritorije centralne Srbije na Kosovo, saopštila je Kosovska policija. Policija je saopštila...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare