4.6 C
Belgrade
5 C
Belgrade
2, decembar, 2022

Novi gaf Bajdena, pomešao Libiju i Siriju

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden je tokom govora na Samitu G7 pomešao Libiju i Siriju, i to čak tri puta.

Bajden je, obraćajući se na konferenciji za medije, govorio o humanitarnoj pomoći državama koje su razorene građanskim ratom.

Govorio je o tome da bi moglo da se sarađuje sa Rusijom, u pružanju „vitalne pomoći“ Libiji – populaciji koja je u velikim problemima.

Zatim je rekao da je Rusija svojom intervencijom u „Siriji“ zagrizla više nego što može da sažvaće, a zatim je u tu izjavu uključio i „Libiju“.

„Sve dok su oni tamo bez mogućnosti da uvedu neki red u regionu, to ne možete da učinite vrlo dobro bez obezbeđivanja osnovnih ekonomskih potreba ljudi“, rekao je Bajden. „Dakle, nadam se da ćemo naći smeštaj u kome ćemo spasiti živote ljudi u, na primer, Libiji“, dodao je Bajden.

Bajdenovi saradnici su kasnije pokušali da isprave gaf, navodeći da je Bajden mislio da kaže „Sirija“ kada je govorio „Libija“.

To, međutim, nije ostalo nezapaženo, pa su na društvenim mrežama osvanuli brojni negativni komentari.

rts

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Na KiM uhapšen još jedan Srbin zbog navodnih ratnih zločina

Kosovska policija saopštila je danas da je uhapšen Srbin G.M. (64), osumnjičen za navodno učešće u ratnom zločinu protiv civilnog stanovništva 1999. godine, konkretno...

Lavrov: Umesto formiranja ZSO, Nemačka i Francuska predlažu novu inicijativu

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov istakao je da zvanični Berlin i Pariz umesto Zajednice srpskih opština, sada predlažu novu inicijativu koja ne daje...

Inžinjerijska obuka za savladjivanje vodenih prepreka

Na delu Save kod Šapca u toku je redovna obuka pripadnika Prvog pontonirskog bataljona Rečne flotile za izvršavanje zadataka u skladu sa namenom ove...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare