19.6 C
Belgrade
19.9 C
Belgrade
31, mart, 2023

Novi gaf Bajdena, pomešao Libiju i Siriju

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden je tokom govora na Samitu G7 pomešao Libiju i Siriju, i to čak tri puta.

Bajden je, obraćajući se na konferenciji za medije, govorio o humanitarnoj pomoći državama koje su razorene građanskim ratom.

Govorio je o tome da bi moglo da se sarađuje sa Rusijom, u pružanju „vitalne pomoći“ Libiji – populaciji koja je u velikim problemima.

Zatim je rekao da je Rusija svojom intervencijom u „Siriji“ zagrizla više nego što može da sažvaće, a zatim je u tu izjavu uključio i „Libiju“.

„Sve dok su oni tamo bez mogućnosti da uvedu neki red u regionu, to ne možete da učinite vrlo dobro bez obezbeđivanja osnovnih ekonomskih potreba ljudi“, rekao je Bajden. „Dakle, nadam se da ćemo naći smeštaj u kome ćemo spasiti živote ljudi u, na primer, Libiji“, dodao je Bajden.

Bajdenovi saradnici su kasnije pokušali da isprave gaf, navodeći da je Bajden mislio da kaže „Sirija“ kada je govorio „Libija“.

To, međutim, nije ostalo nezapaženo, pa su na društvenim mrežama osvanuli brojni negativni komentari.

rts

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Svečani doček Kovačevskog ispred Palate „Srbija“, sastanak sa premijerkom Brnabić

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski boravi u poseti Srbiji. Razgovarao je sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Predsednica Vlade Ana Brnabić upriličila je svečani doček za...

Pravoslavni vernici i SPC danas slave svetog Kirila Jerusalimskog

Pravoslavni vernici i SPC danas slave svetog Kirila Jerusalimskog! Rođen je u Jerusalimu za vreme vladavine Konstantina Velikog, (315-386.) a umro je za vreme...

Kralj Čarls, prvi britanski monarh koji se obratio poslanicima u Bundestagu

Britanski kralj Čarls je danas postao prvi britanski monarh koji se obratio poslanicima u Bundestagu, u Berlinu i skoro ceo taj istorijski govor održao...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare