32.1 C
Belgrade
32.1 C
Belgrade
3, jul, 2022

Novi gaf Bajdena, pomešao Libiju i Siriju

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden je tokom govora na Samitu G7 pomešao Libiju i Siriju, i to čak tri puta.

Bajden je, obraćajući se na konferenciji za medije, govorio o humanitarnoj pomoći državama koje su razorene građanskim ratom.

Govorio je o tome da bi moglo da se sarađuje sa Rusijom, u pružanju „vitalne pomoći“ Libiji – populaciji koja je u velikim problemima.

Zatim je rekao da je Rusija svojom intervencijom u „Siriji“ zagrizla više nego što može da sažvaće, a zatim je u tu izjavu uključio i „Libiju“.

„Sve dok su oni tamo bez mogućnosti da uvedu neki red u regionu, to ne možete da učinite vrlo dobro bez obezbeđivanja osnovnih ekonomskih potreba ljudi“, rekao je Bajden. „Dakle, nadam se da ćemo naći smeštaj u kome ćemo spasiti živote ljudi u, na primer, Libiji“, dodao je Bajden.

Bajdenovi saradnici su kasnije pokušali da isprave gaf, navodeći da je Bajden mislio da kaže „Sirija“ kada je govorio „Libija“.

To, međutim, nije ostalo nezapaženo, pa su na društvenim mrežama osvanuli brojni negativni komentari.

rts

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Srpska lista odgovorila opoziciji: Kosovo i Metohiju su „branili“ tako što su bežali u Rumuniju

Nikada napadi iz Prištine nisu prošli, a da uz njih ne idu napadi kvazi Srba, kvazi patriota i kvazi otadžbinara koji su više od...

Vaterpolisti Srbije pobedili SAD, osvojili peto mesto na Svetskom prvenstvu

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Strahinja Rašović, koji je postigao četiri gola. Tri puta u listu strelaca upisao se Dušan Mandić, a dva...

Predsednik Severne Makedonije: Francuski predlog je prihvatljiv kompromis

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski smatra da bi se prihvatanjem izmenjenog francuskog predloga donela odluka samo o otvaranju pregovora sa EU. Modifikovani francuski predlog je...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare