9.2 C
Belgrade
9.2 C
Belgrade
22, mart, 2023

Noć protekla mirno na barikadama na KiM

Na severu Kosova i Metohije i ova noć je protekla mirno, a Srbi su i dalje na barikadama u znak protesta zbog hapšenja Dejana Pantića i prisustva specijalnih jedinica tzv. kosovske policije, prenosi RTS.

Barikade Srba ulaze u šesti dan.

Šef Euleksa Lars Gunar Vigemark rekao je u sredu za Tanjug da je bezbednosna situacija na severu KiM vrlo ozbiljna i da je Euleks utrostručio svoje snage, ali da nije nadležan da preuzme kontrolu na severu umesto tzv. kosovske policije kao i da barikade treba da se uklone mirnim putem.

Takođe, Vigemark je izjavio da ne zna gde se nalazi uhapšeni Pantić, nakon čega se oglasila porodica rekavši da su očajni.

Na ovu skandaloznu izkavu šefa Euleksa reagovao je i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, koji je rekao da je “Primarni zadatak misije Euleks Kosovo staranje o vladavini prava, a šef Euleksa Lars Gunar Vigemark ne zna ni gde je pritvoren Dejan Pantić, ni kako je tretiran, ni da li je video advokata, ni da li je video porodicu, ni da li je primio lekove?”.

U međuvremenu u skupštini opštine Severna Mitrovica zakletvu je položilo 16 novih odbornika, čime je izabran novi saziv i formirana nova “zakonodavna vlast”.

Među novim odbornicima, u opštini sa većinskim srpskim stanovništvom, od njih 16 jedan je podobni Srbin – Dušan Milunović sa liste “Građanska inicijativa Srpski opstanak”, Nenada Rašića koji se, takođe, još ranije priklonio Kurtiju.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Lajčak za Euronews Srbija govorio o sporazumu u Ohridu

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao je, u zajedničkom intervjuu za Euronews Srbija i Radio Slobodna Evropa, da...

Hil: Primena važnija od potpisa

Dogovor koji su Srbija i Kosovo postigli u Ohridu je pravno obavezujući i bez potpisa, potvrdio je danas FoNetu ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD)...

Državna izborna komisija Crne Gore: Đukanović osvojio 35,37 odsto glasova, Milatović 28,92 odsto

PODGORICA - Državna izborna komisija (DIK) Crne Gore utvrdila je privremene rezultate predsedničkih izbora održanih u nedelju, prema kojime su u drugi krug ušli...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare