28.4 C
Belgrade
28.4 C
Belgrade
7, jul, 2022

Nikola Selaković: Otvoreni Balkan postaje privlačan zbog rezultata koje daje

Šef srpske diplomatije je istakao da je važno jačanje Otvorenog Balkana kroz slobodu kretanja ljudi, usluga, roba i kapitala i dodao da se kroz otvaranje povezuju Srbija, Albanija i Severna Makedonija.

„Važno je da Otvoreni Balkan funkcioniše, počinje da daje prve rezultate i postaje privlačan zbog toga“, rekao je danas ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

Za TV Pink, Selaković je istakao da je važno jačanje Otvorenog Balkana kroz slobodu kretanja ljudi, usluga, roba i kapitala, i dodao da se kroz otvaranje povezuju Srbija, Albanija i Severna Makedonija.

Za posetu Moskvi datum nepoznat, bitni razgovori sa Olafom Šolcom 

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković kaže da još nije poznat datum njegove posete Moskvi, a da će razgovori sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, tokom predstojeće posete Beogradu, biti teški ali bitni za stabilnost i evropski put Srbije.
„Prihvatio sam poziv za posetu Moskvi, ne mogu da kažem kada će doći do realizacije. Dogovara se datum, a teme će sigurno biti važne za Srbiju“, rekao je Selaković za TV Pink.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

U Sremskoj Mitrovici pušten u rad najjači punjač za električna vozila

„Naša kompanija se već četiri godine bavi uvođenjem elektromobilnosti u našoj zemlji. Do sada smo na putevima i autoputevima postavili elektropunjače snage od 50...

Asteroid nazvan „2022 NF“ veličine autobusa prolazi danas pored Zemlje

Asteroidi predstavljaju kamena ili metalna nebeska tela prečnika većeg od jednog metra, koji samostalno ili u grupi sličnih tela obilaze oko Sunca. Asteroid nazvan "2022...

Brnabić: Nije mi jasna rezolucija EP, što se mene tiče, lopta je u dvorištu Brisela

Premijerka Ana Brnabić, je rekla danas u Kragujevcu da joj nije jasna rezolucija Evropskog parlamenta u kojoj se pozivaju Srbija i "Kosovo "da postignu...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare