28 C
Belgrade
28 C
Belgrade
16, avgust, 2022

Nastavljene konsultacije o konstitutivnoj sednici parlamenta

U Skupštini Srbije danas su nastavljene konsultacije predsednika aktuelnog saziva parlamenta Ivice Dačića sa predstavnicima izbornih lista koje su ušle u skupštinu, a u vezi konstitutivne sednice novog saziva, sazvane za ponedeljak.

Prvi sastanak održan je juče u parlamentu.

Na sastanku, listu „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“, koja će imati najviše, 120 poslanika, i danas predstavljaju Vladimir Orlić i Aleksandar Marković, dok su u ime liste „Ujedinjeni za pobedu Srbiju“, koja će imati 38 poslanika, tu su potpredsednica S SP-a Marinika Tepić, predsednik DS Zoran Lutovac i njegov stranački kolega Srđan Milivojević, te potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Listu „Ivica Dačić – Premijer Srbije“, koja će imati 31 poslanika, predstavlja potpredsednik SPS-a Ðorđe Milićević.

Na sastanku je danas i predsednik Nove demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović kao predstavnik koalicije NADA, koja je na izborima 3. aprila osvojila 15 mandata, a koaliciju „Moramo“ koja je osvojila 13 mandata i danas „zastupaju“ Radomir Lazović, Nebojša Zelenović i Aleksandar Jovanović Chuta.

Koaliciju oko Dveri koja je osvojila 10 mandata predstavlja lider tog pokreta Boško Obradović, kao i Žika Gojković, koji vodi deo POKS-a, a na sastanku su i predstavnici Zavetnika, koji će u novom parlamentu imati takođe 10 poslanika.

Savez vojvođanskih Mađara, koji će brojati pet predstavnika u skupštini predstavlja Elvira Kovač, a tu su i predstavnici lista „Muftijin amanet“ koja će imati tri poslanika, te „Zajedno za Vojvodinu“ i SDA Sandžaka koji imaju po dva poslanika.

Jednog poslanika u novom sazivu imaće i Koalicija Albanaca doline.

Konstitutivna sednica Narodne skupštine Srbije zakazana je za ponedeljak, 1. avgust.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Predsednik Vučić sutra će razgovarati sa ambasadorkom NR Kine Čen Bo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo. Sastanak će biti održan u 09.15 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata...

Rusi odbili prelet britanskog aviona: “To je namerna provokacija”

Velika Britanija je podnela zahtev za prelet izviđačkog aviona preko teritorije Ruske Federacije, a ruske Vazdušno-kosmičke snage su dobile zadatak da spreče narušavanje granice,...

Gutereš se u četvrtak sastaje sa Zelenskim i Erdoganom

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš otputovaće u četvrtak u ukrajinski grad Lavov, gde će se sastati sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i predsednikom Turske...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare