26.4 C
Belgrade
25.6 C
Belgrade
30, jun, 2022

Naši kadrovi kao deo zajednice najkvalifikovanijih profesionalaca u hotelijerstvu i ugostiteljstvu

Adekvatno obrazovanje u oblasti hotelijerstva i ugostiteljstva može otvoriti brojna vrata karijere u renomiranim hotelskim i restoranskim kompanijama, bilo gde u svetu.

Naši stručnjaci u ovoj oblasti ne zaostaju za svojim kolegama iz drugih zemalja, zahvaljujući mogućnosti da se obrazuju i steknu diplome najprestižnije obrazovne institucije za hotelijerstvo i ugostiteljstvo na svetu(EHL).

Ova renomirana škola godinama je prepoznata kao vodeća svetska obrazovna institucija u hotelskoj industriji, a njeni polaznici kao najviše rangirani stručnjaci traženi širom sveta.

Kako je Srbija postala deo te zajednice? U februaru ove godine, u Beogradu je otvorena ohma akademija, jedina obrazovna institucija koja radi pod licencom VET by EHL programa (strukovno obrazovanje i praksa), koji je kreiran i licenciran od strane EHL.

Priključujući se ovom programu naši polaznici imaju priliku da postanu deo stogodišnje tradicije švajcarskog obrazovanja u polju hotelijerstva i ugostiteljstva, sa alumni zajednicom od preko 25.000 članova.

Program je zasnovan na švajcarskom državnom modelu obrazovanja koji se smatra jednim od najuspešnijih modela edukacije i karakteriše ga izraženo učenje kroz praksu i visok nivo stručne osposobljenosti odmah nakon završene edukacije.

Model obuke omogućava polaznicima da istovremeno steknu, razviju i unaprede svoja znanja i veštine u skladu sa najvišim globalnim standardima u ovoj industriji.

Polaznici na raspolaganju imaju četiri različita studijska programa – Culinary, Rooms division, Hotel administration i Food & Beverage Services, nakon kojih stiču međunarodno priznate VET by EHL diplome.

Programi su podeljeni na tri nivoa – Osnovni, Srednji, Napredni i svaki od njih se pohađa šest meseci. Po završetku 18 meseci intenzivne teorijske i praktične obuke svi oni koji su uspešno završili neki od ovih programa, poseduju potrebne kompetencije za zauzimanje stručnih pozicija u oblasti ugostiteljstva i hotelijerstva, ne samo u Srbiji već bilo gde u svetu.

Prednost ovog modela je što pored teorijskog znanja, tokom trajanja programa polaznici obavljaju tromesečne prakse u renomiranim hotelskim i ugostiteljskim objektima u Srbiji i regionu, gde imaju pristup sticanju znanja u realnom radnom okruženju.

Prva generacija polaznika ohma akademije praktični deo nastave već pohađa u partnerskim hotelima kao što su Hyatt Regency, Mona Plaza, Hilton, Falkensteiner i brojni drugi, što im omogućava da upoznaju rad svih hotelskih operativnih odeljenja i pripreme se za karijeru po internacionalnim standardima.

U samom ohma polaznici rade sa mentorima i sertifikovanim EHL trenerima, koji su priznati ugostiteljski i hotelski profesionalci, a gostujuća predavanja i radionice daju dodatnu priliku za vežbe i obuke u okruženjima diplomatskih rezidencija i institucija u kojima se zahteva najviši standard ugostiteljstva.

Uroš Urošević, izvršni direktor kompanije Winsedwiss u Srbiji, koja je na naše prostore donela ovaj nov model obrazovanja ističe da je industrija uslužnih delatnosti sve zahtevnija u pogledu kvaliteta usluge i profesionalnih veština stručnih kadrova, što danas u fokus stavlja dualno obrazovanje i primenjeno znanje kao komparativnu prednost u karijernom razvoju profesionalaca koji su cenjeni i traženi u hotelijerstvu.

„Naš cilj da kreiramo čitave generacije visoko-kvalifikovanih profesionalaca, koji mogu da pariraju svojim kolegama bilo gde u svetu i koji će imati veštine i obrazovanje koje im otvaraju vrata svetske hotelijerske industrije. Verujemo da ćemo kroz svega par godina napraviti sjajnu spregu između obrazovanja i privrede i doprineti unapređenju kvaliteta stručnog kadra, ali i čitave industrije “ – dodaje Uroš Urošević.

 

rts

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Neophodna veća digitalizacija srpskog građevinarstva

Na individualnom niovu među inženjerima stepen primene digitalnih rešenja u građevinarstvu je veoma visok, o čemu svedoči to što veliki broj njiih radi projekte...

Predsednik Vučić: Da dopustimo nove „Oluje“, novi „Bljesak“ – taj film nećete gledati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom Nakon sastanka predsednik Vučić se obratio naciji...

Sramna odluka vlasti lažne države, evo šta će biti sa tablicama

Vlada tzv. Kosova odlučila je danas da će osobama koje na administrativne prelaze dođu sa srpskim ličnim dokumentom na ulazu dati pismo koje zamenjuje...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare