4.5 C
Belgrade
4.5 C
Belgrade
18, oktobar, 2021

Na severu KiM mirno ali napeto: Obdaništa i škole nastavili sa radom

Na severu Kosova je danas mirno ali napeto. Srbin Srećko Sofronijević, koji je tokom jučerašnje akcije prištinskih specijalnih snaga teško ranjen, nalazi se na intenzivnoj nezi.

Iako na prvi pogled sve izgleda kao da se ništa nije desilo, tenzije i strah od novih provokacija kosovskih vlasti primetni su među građanima.

Nakon sinoćnog uklanjanja barikada sa magistralnog puta Priština—Raška, u mestu Rudare, svi putni pravci na severu Kosova su prohodni.

Građani su se vratili svakodnevnim aktivnostima, obdaništa i škole nastavili su sa radom, ali bojazan da bi novi zvuk sirene za uzbunu mogao da ih uznemiri i izvede na ulice još uvek je prisutan.

Prema rečima Radovana Tanića, direktora Tehničke škole „Mihailo Petrović Alas“, u čijoj blizini su kosovski specijalci i započeli svoju akciju upada u apoteku što je i izazvalo revolt građana, nastava se od jutros odvija bez problema, a slično je i u Predškolskoj ustanovi „Danica Jaramaz“.

– Obdanište i predškolsko rade normalno, mi smo i juče roditeljima poručili da su deca bezbedna u našoj ustanovi, ali je većina njih, iz straha, ipak uzela svoju decu rekla je Gorica Marinković, direktor PU „Danica Jaramaz“.

Podsetimo, kosovska policija sprovela je juče ujutru akciju u kojoj je zatvoreno više prodavnica u severnom delu Kosovske Mitrovice i okolnim mestima i na taj način izazvala reakciju žitelja tog grada, koji su kamionima i vozilima blokirali pojedine gradske ulice i raskrsnice.

Policija je koristila šok-bombe i suzavac, a aktivirane su i sirene za uzbunu. Nešto kasnije pristigli su i pripadnici specijalne jedinice Rosu. Slična akcija odvijala se i u Zvečanu. Povređeno je na desetine Srba, a jedan muškarac teško je povređen.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Petković – Ispucali su preko 60 bojevih metaka dva dana pred izbore!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je danas u Vladi Srbije istorijsku i odlučnu pobedu Srpske liste, ali i srpskog naroda...

Pesma se ori zgradom Predsedništva BIH – Dodik doveo harmonikaše

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik danas je u svoj kabinet u zgradu Predsjedništva BiH u Sarajevu doveo harmonikaša, kako je ranije i najavio. U...

Dijanini ljudi u MUP „padaju“ jedan za drugim?

Još nekoliko policijskih funkcionera, bliskih Dijani Hrkalović, moglo bi da se uskoro nađe na "udaru" Sektora unutrašnje kontrole (SUK) MUP Srbije. Sa nekima od njih,...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare