20.4 C
Belgrade
20.4 C
Belgrade
9, avgust, 2022

Na graničnom prelazu „Preševo“ na ulazu u Severnu Makedoniju bez većih zadržavanja

Na „Preševu“, prema informacijama Uprave granične policije, putnička vozila juče ujutru na izlazu iz zemlje čekala su dva sata, što je znatno duže nego danas poslepodne.

Stanje na graničnim prelazima

Putnička vozila, prema izveštaju Uprave granične policije od 17 i 15 čekaju na prelazu Gradina na izlazu iz zemlje 150 minuta, dok na Preševu čekaju 60 minuta.

Na prelazima Gostun i Jabuka putnička vozila čekaju 45 minuta i na ulazu i na izlazu iz zemlje.

Teretna vozila čekaju na Horgošu 120 minuta prilikom izlaska iz zemlje, a na Kelebiji 60 minuta.

Putevi Srbije upozoravaju na izmene režim saobraćaja na pojedinim deonicama, pa tako zbog radova na izradnji mosta preko Pepeljuše do 1. novembra biće sužen put Kruševac (Jasika) – Koševi i to sa leve strane.

Na deonici Bajina Bašta – Perućac do 1. septembra od 7 do 22 časa zbog radova na sanaciji klizišta „Bušinsko polje“ saobraćaj će se odvijati uz naizmenično propuštanje vozila.

Isti režim primenjuje se na deonici Kovin – most na Dunavu i to do 20. avgusta od 7 do 17 časova, a razlog su radovi na rehabilitaciji puta.

Na auto-putu E-75, na deonici petlja Ražanj – petlja Pojate do 1. septembra odvijau se radovi na rehabilitaciji kolovoza. Za saobraćaj zatvorena leva kolovozna traka u smeru ka Beogradu, pa se saobraćaj odvija dvosmerno desnom kolovoznom trakom.

Na deonici Knić – Mrčajevci do 15. septembra planirani su radvi na mostu preko Bresničkog potoka uz naizmenično propuštanje vozila.

Upozorenje AMSS

Prvi radni dan u nedelkji samo je za nijansu smanjio pritisak na graničnim prelazima naplatnim rampama i auto-putevima, ali su ostale letnje vrućine i vožnja po vrelom asfaltu koja otežava hlađenje vitalnih delova motora i donosi iznenadne kvarove na vozilu od kojih je pregrevanje motora ili pucanje pneumatika možda najučestalije.

Zato je i vožnja u najtoplijem delu dana rizična, pa ukoliko primetite nepravilnost u radu motora ili se suočite sa kvarom na vozilu pokušajte da stignete do prvog bezbednog mesta, parkinga, pumpe ili isključenja sa autoputa kako bi bili na sigurnom dok ne stigne pomoć na putu, savetuje AMS S.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Srbija na Evropskom prvenstvu bez Miloša Teodosića

Košarkaška reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu, kao i prethodno na utakmicama kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Grčke i Turske, igraće bez dugogodišnjeg kapitena Miloša...

Poljska ministarka za klimu: Nećemo deliti gas s drugim zemljama Evropske unije

Evropska komisija neće moći da natera Poljsku da se povinuje novom planu EU za smanjenje potrošnje gasa, niti će Poljska deliti svoje rezerve gasa...

Američki Senat usvojio zakon o borbi protiv klimatskih promena

Demokrate u Senatu uspele su da prevaziđu protivljenje jedinstvenih republikanaca i usvoje važan zakon o borbi protiv klimatskih promena, smanjenju troškova zdravstvene zaštite i...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare