19.6 C
Belgrade
19.9 C
Belgrade
31, mart, 2023

Mlekara Šabac gradiće fabriku u Ruskoj Federaciji.

Kako je ranije najavljeno, u njoj će proizvoditi meki sir i jogurte od najkvalitetnijeg ruskog mleka po IFS standardu za rusko i inostrana tržišta.

„Zahtevno tržište Rusije poklanja veliku pažnju kvalitetu i poreklu prehrambenih proizvoda i dosledno sprovodi regulative kako bi svojim potrošačima garantovalo bezbednost i kvalitet, a činjenica da takve standarde Mlekara Šabac uspešno ispunjava već 10 godina govori u prilog onome što stvaramo lokalno i plasiramo ne samo kod nas, već i globalno“, kaže za B92.net Maja Bađin Georgijević, menadžer korporativnih komunikacija u Mlekari Šabac.

ako dodaje, zato su tokom prethodne decenije razvoja svog poslovanja, uspostavljanja dragocenih i snažnih partnerstva sa nekim od najvećih distributera, trgovinskih lanaca i proizvođača mleka, došli do zaključka da je otvaranje fabrike sledeći logičan korak i nešto što im može doneti održivu budućnost na ruskom tržištu.

„Građevinski i tehnički projekti su završeni, a uskoro ulazimo i u proceduru podnošenja zahteva za građevinske dozvole, jer po trenutnom planu izgradnja fabrike u Moskovskoj oblasti treba da počne sledeće godine“, navodi ona.

Plan je, tvrdi, da fabrika proizvodi beli meki sir „Srpska brinza“ („Mediteraneo“ kod nas), sa kojim već na ruskom tržištu u ovoj kategoriji mlečnih proizvoda imaju udeo od čak 25%.

Maja Bađin Georgijević; Foto: Privatna arhiva
foto:privatna arhiva

„Takođe, proizvodiće se i jogurti, kao i sirni namazi koji su srpskom tržištu poznati kao brend lideri ‘Sirko’ i ‘A la Kajmak’. Nova fabrika kombinovaće postojeće procese proizvodnje, bez konzervansa i aditiva, i po najvišim svetskim IFS standardima što će sigurno dodatno doprineti jačanju pozicije i vernosti potrošača, od Sankt Peterburga do Vladivostoka“, ističe naša sagovornica.

Prema njenom mišljenju, potvrda dosadašnjeg uspeha ogleda se i u činjenici da asortiman Mlekare Šabac u Rusiji, treću godinu zaredom, dobija žig Roskontrola (oznaku beli medved) za vrhunski kvalitet prirodnih proizvoda od mleka, kao i u njihovim neprestanim ulaganjima i inovacijama od kojih je najnovija Data Matrix track & trace sistem.

„Zahvaljujući njemu unapređeno je praćenje proizvoda u kompletnom lancu, od proizvodnje do plasiranja na police u radnjama širom Ruske Federacije“, zaključila je Maja Bađin Georgijević.

 

b92

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Svečani doček Kovačevskog ispred Palate „Srbija“, sastanak sa premijerkom Brnabić

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski boravi u poseti Srbiji. Razgovarao je sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Predsednica Vlade Ana Brnabić upriličila je svečani doček za...

Pravoslavni vernici i SPC danas slave svetog Kirila Jerusalimskog

Pravoslavni vernici i SPC danas slave svetog Kirila Jerusalimskog! Rođen je u Jerusalimu za vreme vladavine Konstantina Velikog, (315-386.) a umro je za vreme...

Kralj Čarls, prvi britanski monarh koji se obratio poslanicima u Bundestagu

Britanski kralj Čarls je danas postao prvi britanski monarh koji se obratio poslanicima u Bundestagu, u Berlinu i skoro ceo taj istorijski govor održao...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare