29.3 C
Belgrade
29.3 C
Belgrade
12, avgust, 2022

Mišljenje predsednika Vučića o ratu u Ukrajini glavna vest u ruskim medijima

Ruski mediji, portali i televizijske emisije, prenele su danas kao glavnu vest reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića, o situaciji o Ukrajini.

– Moramo shvatiti da smo usred svetskog rata, budući da ovaj sukob više nema smisla zvati regionalnim. Naime, celi Zapad se bori protiv Rusije preko Ukrajinaca. Ovo je globalni sukob rekao je predsednik Vučić za Pink TV, a prenosi Rossia Today.

Foto: Printskrin

Foto: Printskrin

Oni prenose da Vučić veruje i da će Rusija uskoro pristupiti Zapadu s “nekim predlogom”, naročito u kontekstu napredovanja ruskih snaga u Donbasu (Luhansk su gotovo zauzeli u celosti, ali čini se da Donjecku oblast neće još tako brzo osvojiti)

– Znam što nas čeka. Čim Vladimir Putin obavi svoj posao u Seversku, Bakmutu i Soledaru pa dođe do linije Slavjansk-Kramatorsk-Avdejevka, izaći se s predlogom. I ako ga Zapad ne prihvati, a neće, imaćemo pakao – rekao je predsednik Vučić.

Ruski Prvi kanal: Vučić je u pravu i on je normalan Evropejac

Vučićeve izjave analizirali su i na ruskom Prvom kanalu. Tamo su analitičari uporedili izjave Vučića i reči generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, te istakli da je Vučić „normalni Evropejac“, a Stoltenberg „atlantista koga nije briga za Evropu“.

Foto: Printskrin

Takođe, gosti su se saglasili sa Vučićevom izjavom o Putinovoj ponudi koju će Zapad odbiti.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Umetnička instalacija „Budućnost kakvu želimo“ predstavljena u Botaničkoj bašti

Umetnička instalacija "Budućnost kakva nas čeka/ Budućnost kakvu želimo" glavne umetnice i dizajnerke Eme Milutinović sa grupom drugih mladih aktivista, povodom Međunarodnog dana mladih,...

Na Cetinju ubijeno više osoba, među kojima i napadač

Broj žrtava masakra na Cetinju, koji je počinio Vučko Borilović, raste iz časa u čas. Prema poslednjim informacijama ubijeno je najmanje 11 osoba, među...

Crna Gora proglasila ruskog diplomatu za personu non grata

Diplomata Ambasade Rusije u Crnoj Gori proglašen je za personu non grata, saopštilo je danas crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova. U saopštenju je precizirano da je...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare