35.7 C
Belgrade
35.7 C
Belgrade
5, jul, 2022

Ministarstvo finansija: Javni dug Srbije iznosio je 52,8 odsto BDP-a na kraju aprila

Učešće javnog duga u BDP-u Srbije je iznosilo na kraju prošle godine 56,5 odsto, što znači da je od početka 2022. godine taj udeo smanjen za 3,7 procenata zahvaljujući visokoj stopi privrednog rasta, prema podacima iz tabele Ministarstva finansija.

Javni dug Srbije iznosio je na kraju aprila 2022. godine 30,96 milijardi evra, što čini 52,8 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) zemlje, pokazuju današnji podaci Ministarstva finansija.

U poređenju sa martom, javni dug je u aprilu nominalno porastao za 370 miliona evra, dok je njegov udeo u BDP-u veći za 0,6 procentnih poena na mesečnom nivou.

Deficit republickog budzeta 77,7 milijardi dinara, manji od planiranog

Deficit republičkog budžeta je iznosio u prva četiri meseca ove godine 77,7 milijardi dinara, objavilo je danas Ministarstvo finansija.

Planirani deficit za navedeni period je bio 97,1 milijardi dinara, tako da je ostvaren bolji rezultat od originalnog budžetskog plana za 19,4 milijardi.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Dan kad su Srbi nadmudrili Bugare

Kada je osamdesetih godina 19. veka došlo do naglih zahlađenja odnosa između Srbije i Bugarske, a kasnije i rata, Leskovčani su bili zatečeni. U godinama...

Baja Mali Knindža oduševio recitacijom u rodnom kraju

Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža, napisao je i otpevao veliki broj pesama u kojima spominje rodni kraj. Ovoga puta, baš u rodnom kraju,...

Tradicionalna Ljubovijska regata biće održana 8. i 9. jula

Plovidba počinje u Rogačici, a cilj je 40 kilometara nizvodno u Ljuboviji. Tradicionalna Ljubovijska regata ove godine biće održana u petak, subotu, 8. i 9....

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare