5 C
Belgrade
5 C
Belgrade
2, februar, 2023

Ministar spoljnih poslova Kine: Odnosi Pekinga i Moskve čvrsti kao monolit

Kinesko – ruski odnosi su čvrsti kao monolit i ne menjaju se pod uticajem nestabilne međunarodne situacije, rekao je danas ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji na simpozijumu posvećenom kineskoj diplomatiji.

– Odnosi koji se održavaju između Kine i Rusije su čvrsti kao monolit. Nisu osetljivi na mešanja i provokacije, a velike promene im ne nanose štetu – rekao je ministar Vang.

Kineski šef diplomatije je istakao da saradnja između Pekinga i Moskve nije antagonistička i nije usmerena protiv bilo koje treće strane.

– Kina i Rusija čvrsto su opredeljene protiv hegemonije i protiv novog hladnog rata – kazao je on i istakao da obe zemlje proaktivno unapređuju bilateralnu saradnju, baveći se zajedničkim strateškim interesima, uz međusobno poverenje.

Vang je rekao da je trgovinski promet između Kine i Rusije na nivou od oko 200 milijardi dolara godišnje i istakao značaj velikih bilateralnih projekata koji se realizuju zajedničkim naporima.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

SLAVIMO VELIKOG ČUDOTVORCA Samo jednu stvar ne treba raditi

U NARODNOJ tradiciji postoji jak i opravdan razlog što se veruje u ovo, pa stoga se nemojte ogrešiti. Vernici Srpske pravoslavne crkve sutra obeležavaju Prepodobnog Jevtimija Velikog,...

IMA BOGA! Mitropolit Joanikije i sveštenici oslobođeni optužnice

SUDIJA Marko Kojović pročitao je oslobađajuću presudu, što je ispraćeno burnim aplauzom. Čitanju presude nije prisustvovao tužilac.   Mitropolit Joanikije u završnoj reči je ponovio da...

Vučić: Svaki minut koji potrošimo nerešavajući problem, jeste novi minut straha za svako naše dete!!!

Poslanici Skupštine Srbije danas počeli su novu vanrednu sednicu na kojoj predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavlja Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare