24.2 C
Belgrade
24.2 C
Belgrade
12, avgust, 2022

Ministar Nedimović: Dogovor Rusije i Ukrajine spušta cenu žitarica

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da dogovor Rusije i Ukrajine o izvozu pšenice, kukuruza, suncokreta i ulja preko Crnog mora može dovesti do toga da kupci naših poljoprivrednih proizvoda u okruženju budu zapljusnuti jefitnom robom, pa je pitanje šta će biti s našim izvozom.

„Može se desiti da naši kupci budu nezainteresovani za tu vrstu roba, jer je danas tona pšenice iz Ukrajine na brodu 160 dolara i može se doći u situaciju da bude pet do sedam dinara jeftinije nego naša pšenica“, rekao je Nedimović za TV Pink.

 

Koji god posao da mi daju radiću više od 100 odsto

Ministar poljoprivrede izjavio je danas, na pitanje da li sebe vidi u novoj vladi, da nije važno šta bi on lično voleo i poručio da će koji god posao da dobije voditi računa o interesu države i raditi više od 100 odsto.

„Da li bih voleo…, šest godina sam već ministar i koga briga šta ja volim. Ako mi daju neki posao, radiću 106 odsto i radiću za tim, a tim je vlada i čitava država. Ne možemo gledati samo sopstvene interese, već celu državu“, rekao je Nedimović gostujući na Pinku.

Ministar poljoprivrede navodi da postoji dodatni problem za naš izvoz jer je Ukrajina povukla svoje barže sa Dunava, a 80 odsto našeg izvoza ide baržama, a osim toga je i usporena plovidba Dunavom zbog niskog vodostaja u Rumuniji.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Predsednik Vučić obratiće se javnosti večeras od 21 čas na tv Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je na Instagram profilu "buducnostsrbijeav" svoje gostovanje večeras u 21 čas na TV Prva Predsednik Vučić je juče u obraćanju...

Umetnička instalacija „Budućnost kakvu želimo“ predstavljena u Botaničkoj bašti

Umetnička instalacija "Budućnost kakva nas čeka/ Budućnost kakvu želimo" glavne umetnice i dizajnerke Eme Milutinović sa grupom drugih mladih aktivista, povodom Međunarodnog dana mladih,...

Na Cetinju ubijeno više osoba, među kojima i napadač

Broj žrtava masakra na Cetinju, koji je počinio Vučko Borilović, raste iz časa u čas. Prema poslednjim informacijama ubijeno je najmanje 11 osoba, među...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare