24.5 C
Belgrade
24.1 C
Belgrade
5, jul, 2022

Ministar Mali: Srbija korak bliže organizaciji Međunarodne specijalizovane izložbe EKSPO BEOGRAD 2027

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali objavio je na svom Instagram profilu da predat dosije kandidature naše zemlje i Grada Beograda za domaćina Međunarodne specijalizovane izložbe EKSPO BEOGRAD 2027/ EXPO BELGRADE 2027.

– Ponosan sam što je Republika Srbija korak bliže organizaciji Međunarodne specijalizovane izložbe EKSPO BEOGRAD 2027/ EXPO BELGRADE 2027. U prostorijama Međunarodnog biroa za izložbe sa sedištem u Parizu, predat je dosije kandidature naše zemlje i Grada Beograda za domaćina te prestižne manifestacije. Kao predsednik Radne grupe za izradu i podnošenje kandidature za Međunarodnu specijalizovanu izložbu „EXPO BELGRADE 2027”, verujem i nadam se da ćemo dobiti priliku da budemo domaćinu ovom svetskom događaju koji okuplja posetioce iz celog sveta i koji će nam pružiti priliku da još jednom predstavimo našu zemlju kao sjajnog domaćina- naveo je Siniša Mali na svom Instagram profilu.

– Naš predlog je da se specijalizovana izložba sa temom „Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve“ održi u Beogradu u periodu od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine.

Spremni smo da organizujemo tu manifestaciju, što bi za našu zemlju imalo ogroman politički, ekonomski, turistički, kulturni i sportski značaj. Takve svetske izložbe predstavljaju sjajnu priliku za uspostavljanje i produbljivanje međunarodne saradnje i za privlačenje investitora, i omogućavaju predstavljanje svih potencijala država učesnica.
Dakle, mnogo puta smo pokazali da imamo sve kapacitete za organizaciju najvećih međunarodnih skupova, i zato ne sumnjam da će tako biti i ako budemo izabrani za domaćina Međunarodne specijalizovane izložbe 2027. godine- zaključio je on.

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Cena gasa u Evropi opet u usponu

Cena gasa u Evropi prvi put od 10. marta premašila je 1.700 dolara za hiljadu kubnih metara, pokazuju podaci sa londonske berze ICE. Trgovanje fjučersima...

Košarkaši Srbije poraženi u Nišu od Belgije, Svetsko prvenstvo sve dalje

Srbija je u poslednjih pet minuta igre ušla sa 10 poena prednosti - 71:61, ali su naši košarkaši prokockali ogromno vođstvo i dozvolili gostima...

Istekao rok za podnošenje kandidatura za izbore u BiH

Rok za podnošenje lista sa imenima kandidata koji će učestvovati na opštim izborima u Bosni i Hercegovini 2. oktobra istekao je danas, potvrdili su...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare