13 C
Belgrade
13 C
Belgrade
10, decembar, 2022

Milova kohabitacija koči ambasadore

Milo odbio da potpiše akreditive Milki Tadić za ambasadora u SAD, Srećko Crnogorac odabran za ambasadora u Argentini!

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odbio je da potpiše akreditive Milki Tadić Mijović za ambasadora Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama.

Vlada premijera Zdravka Krivokapića nastavlja da uhljebljuje drugofamilijaške kadrove bliske koncernu Vijestu.

Sada je red došao i na Milku Tadić Mijović kojoj su Vlada i ministarstvo spoljnih poslova povjerili ambasadorsko mjesto u jednoj od najvećih svjetskih sila SAD-u.

Međutim, predsjednik Milo Đukanović je odbio da se povinuje Vladinom izboru i da potpiše akreditive Milki Tadić Mijović, što će izazvati novi zastoj u kohabitaciji između izvršne vlasti i predsjednika.

Takođe, Vlada Crne Gore je izabrala Srećka Crnogorca za ambasadora Crne Gore u Argentini.

Crnogorac je prvo bio savjetnik mandatara Zdravka Krivokapića, pa je napustio tu funkciju. Nakon formiranja Vlade bio je imenovan za savjetnika premijera Krivokapića za spoljnu politiku, da bi na lični zahtjev bio razriješen i sa te funkcije.

Iako je ministar Đorđe Radulović obećao da će na ambasadorske funkcije postaviti školovane i karijerne diplomate, vidimo da se na ta mjesta imenuju osobe bez dana radnog iskustva u diplomatiji.

 

 

 

izvor:borba

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Bocan-Harčenko bez rukavica: Cilj je osvajanje severa pokrajine

Priština metodično i tvrdoglavo jača prisustvo svojih snaga na severu Kosova i situacija je tamo veoma opasna, ocenio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar...

Gašić sa ambasadorom Bugarske razgovarao o daljem unapredjenju saradnje dve zemlje

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas sa ambasadorom Bugarske Petkom Dojkovim s kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje dve zemlje, pre...

Petković razgovarao sa šefom Misije OEBS na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Majklom Davenportom o trenutnoj...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare