24.5 C
Belgrade
24.1 C
Belgrade
5, jul, 2022

Milova kohabitacija koči ambasadore

Milo odbio da potpiše akreditive Milki Tadić za ambasadora u SAD, Srećko Crnogorac odabran za ambasadora u Argentini!

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odbio je da potpiše akreditive Milki Tadić Mijović za ambasadora Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama.

Vlada premijera Zdravka Krivokapića nastavlja da uhljebljuje drugofamilijaške kadrove bliske koncernu Vijestu.

Sada je red došao i na Milku Tadić Mijović kojoj su Vlada i ministarstvo spoljnih poslova povjerili ambasadorsko mjesto u jednoj od najvećih svjetskih sila SAD-u.

Međutim, predsjednik Milo Đukanović je odbio da se povinuje Vladinom izboru i da potpiše akreditive Milki Tadić Mijović, što će izazvati novi zastoj u kohabitaciji između izvršne vlasti i predsjednika.

Takođe, Vlada Crne Gore je izabrala Srećka Crnogorca za ambasadora Crne Gore u Argentini.

Crnogorac je prvo bio savjetnik mandatara Zdravka Krivokapića, pa je napustio tu funkciju. Nakon formiranja Vlade bio je imenovan za savjetnika premijera Krivokapića za spoljnu politiku, da bi na lični zahtjev bio razriješen i sa te funkcije.

Iako je ministar Đorđe Radulović obećao da će na ambasadorske funkcije postaviti školovane i karijerne diplomate, vidimo da se na ta mjesta imenuju osobe bez dana radnog iskustva u diplomatiji.

 

 

 

izvor:borba

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Cena gasa u Evropi opet u usponu

Cena gasa u Evropi prvi put od 10. marta premašila je 1.700 dolara za hiljadu kubnih metara, pokazuju podaci sa londonske berze ICE. Trgovanje fjučersima...

Košarkaši Srbije poraženi u Nišu od Belgije, Svetsko prvenstvo sve dalje

Srbija je u poslednjih pet minuta igre ušla sa 10 poena prednosti - 71:61, ali su naši košarkaši prokockali ogromno vođstvo i dozvolili gostima...

Istekao rok za podnošenje kandidatura za izbore u BiH

Rok za podnošenje lista sa imenima kandidata koji će učestvovati na opštim izborima u Bosni i Hercegovini 2. oktobra istekao je danas, potvrdili su...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare