12.9 C
Belgrade
13.1 C
Belgrade
25, mart, 2023

Milova kohabitacija koči ambasadore

Milo odbio da potpiše akreditive Milki Tadić za ambasadora u SAD, Srećko Crnogorac odabran za ambasadora u Argentini!

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odbio je da potpiše akreditive Milki Tadić Mijović za ambasadora Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama.

Vlada premijera Zdravka Krivokapića nastavlja da uhljebljuje drugofamilijaške kadrove bliske koncernu Vijestu.

Sada je red došao i na Milku Tadić Mijović kojoj su Vlada i ministarstvo spoljnih poslova povjerili ambasadorsko mjesto u jednoj od najvećih svjetskih sila SAD-u.

Međutim, predsjednik Milo Đukanović je odbio da se povinuje Vladinom izboru i da potpiše akreditive Milki Tadić Mijović, što će izazvati novi zastoj u kohabitaciji između izvršne vlasti i predsjednika.

Takođe, Vlada Crne Gore je izabrala Srećka Crnogorca za ambasadora Crne Gore u Argentini.

Crnogorac je prvo bio savjetnik mandatara Zdravka Krivokapića, pa je napustio tu funkciju. Nakon formiranja Vlade bio je imenovan za savjetnika premijera Krivokapića za spoljnu politiku, da bi na lični zahtjev bio razriješen i sa te funkcije.

Iako je ministar Đorđe Radulović obećao da će na ambasadorske funkcije postaviti školovane i karijerne diplomate, vidimo da se na ta mjesta imenuju osobe bez dana radnog iskustva u diplomatiji.

 

 

 

izvor:borba

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

MAKRON POZDRAVIO DOGOVOR IZ OHRIDA: Ključno da Beograd i Priština odmah PRIMENE SPORAZUM u celini

Predsednik Francuske Emanuel Makron je na samitu Evropske unije pozdravio "dogovor Beograda i Prištine" u Ohridukao "značajan napredak" i najavio da će Francuska i...

Svetska fondacija za prirodu: 25. marta u 20.30 gasimo svetla na sat vremena za planetu Zemlju

BEOGRAD - Svetska fondacija za prirodu (WWF) pozvala je danas sve gradove u Srbiji da se priključe kampanji "Sat za planetu Zemlju" i isključe...

Fudbaleri Srbije večeras protiv Litvanije počinju kvalifikacije za EURO 2024

BEOGRAD - Fudbalska reprezentacija Srbije večeras protiv Litvanije na stadionu "Rajko Mitić" od 20.45 sati počinje kvalifikacije za EURO 2024. godine. Srbija nije bila na...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare